Најновије

ОМЛАТИО ИХ ТОПОВИМА: Ми-35М уништио позицију терориста у Ираку (ВИДЕО)

Ирачки хеликоптери Ми-35М су извели операцију потраге и ликвидације терориста у пограничном појасу за Сиријом. У акцији je учествовала два “летећа тенка”.

Ми 35 М (Фото: Јутјуб)

Хеликоптери Ми-35М су уочили једно возило које је превозило терористе. Чим су угледали хеликоптере, терористи су напустили возило и побегли у један усек који се налазио у пустињи. Међутим хеликоптерима није био проблем да овај усек добро протресу топовима ГШ-23, које имају у своме наоружању. Том приликом су ликвидирана најмање два припадника тзв. “Исламске државе”.

Ирачка војска у свом саставу поседује две ескадриле хеликоптера Ми-35М.

Двоцевни спрегнути топ ГШ-23 (конструкција Грјазева и Шипунова) је намењен за опремање ударних борбених хеликоптера Ми-24ВМ и његове дубоко модернизоване варијанте Ми-35М. На верзију хеликоптера Ми-24ВМ је постављена специјална гондола НППУ-24 (рус. Несъемная Подвижная Пушечная Установка) на коју је монтиран топ ГШ-23, уместо дотадашњег тешког ротационог 4-цевног митраљеза ЯкБ-12.7.

Ефективни домет ових топова је до 2000 метара. Основна његова карактеристика је изузетно висока брзина паљбе, која у зависности од верзије овог топа, може да достигне вредности и до 3,400 граната у минути.  Изузетно висока почетна брзина гранате (1000 м/сек) у комбинацији са њиховом масом је довољна да се неутралише велики број средње-оклопљених циљева на земљи и ваздуху, на средњим и блиским одстојањима.

Посебно је опасан за непријатељску живу силу коју често не могу да заштите вештачке препреке (куће, импровизована склоништа), као и моторизоване колоне које су састављене од оклопних аутомобила и транспортера.

Турска ће употребити С-400 уколико буде нападнута! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА