Најновије

ЕПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ ОШТРО ПО МИЛУ: Суочени смо са злом! Комунисти су отимали земљу и зграде али нису храмове!

Jедино се од црногорских власти може чути да се не зна порекло црквене имовине, рекао је у Бијелом Пољу на Петровданској духовној академији епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

Епископ Јоаникије (Фото: Јутјуб)

“Суочени смо са једним злом, да наша власт у Црној Гори жели да, уместо да врати оно што су отеле претходне генерације безбожне власти, цркви отме и оно што је преостало. Комунисти су отимали земљу и зграде али нису храмове”, рекао је Јоаникије и додао:

“А сада ови хоће да одузму и храмове и говоре да се не зна порeкло храмова то једино од њих можете чути. А оно што слушамо већ деценију и по, да једина имовина којој се не зна порекло је њихова имовинa”.

Он је позвао не који имају моћ у Црној Гори и Европи да се по истим критеријумима испита и њихова и црквена имовина.

Оценио је да закон, “који се зове закон о слободи вере”, нема никакве везе са слободом, већ са угрожавањем православне вере, и са ограничавањем могућности да се храмови користе у сврхе за које су намењени.

“Врши се велико безакоње и будите сигурни, ми можемо опстати, имамо доста нових цркава. Хоћемо да спречимо ово зло. Ово није удар на нас који носимо црне мантије већ је ово удар на православље, на душу, на завештање, на претке, на ћирилицу и на све оне вредности које су наши преци неговали кроз векове”, казао је владика Јоаникије, додајући да "ко разори храм господњи и њега ће Бог разорити”.

Прочитајте ОВДЕ о новим шиптарским провокацијама у Улцињу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА