Најновије

АЛИЈА ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ РЕЖИРАО СРЕБРЕНИЦУ ДА БИ АМЕРИКА УШЛА У РАТ: Павел Дорохин тврди да никаквог геноцида у БиХ није било!

Највећи злочин 20. века није се догодио у Сребреници, као што је то рекао Томас Шиб, амбасадор Немачке у Београду, већ у немачким концентрационим логорима. Највеће зло прошлог века је немачки фашизам, каже Павел Дорохин, депутат руске Думе и председник Комитета Русије за заштиту генерала Ратка Младића

Павел Дорохин (Фото: Јутјуб)

Дорохин који је у Београду и Новом Саду представио своју књигу "Наш рат - Како победити у Хладном рату 2.0", за Новости говори о злочину у Сребреници и о покушају Запада да Србе представи у лошем светлу...

- Генерал Ратко Младић ми је током једне посете испричао шта се догађало у Сребреници - каже Дорохин. - Из минута у минут. Начин на који Запад хоће да представи српску војску је потпуно нетачан. То је још само једна њихова провокација.

Дорохин истиче да је Русија веома добро информисана о ономе што се догађа на међународној сцени.

- Било је важно, а то је речено и тадашњем председнику БиХ Алији Изетбеговићу, да је потребно масовно убиство да би се Америка умешала у конфликт. Дакле, то је био разлог да се исфингира прича о Сребреници. Никаквог геноцида муслиманског становништва није било. Нема ниједног доказа да је седам хиљада људи убијено на једном месту, не постоје сателитске фотографије. Али, медији су то другачије приказали. Ројтер, Си-Ен-Ен, Би-Би-Си, имају заједнички центар из ког се управља, добили су информацију и не проверавајући је они су је објавили. Ту информацију су буквално проследили другима, који су је, такође, без истраживања пренели. У кадровима које је Си-Ен-Ен показивао јасно се види да је неко други пуцао.

На питање зашто су онда српски војници ушли у Сребреницу, Дорохин одговара:

- Генерал Младић ми је рекао да је суштина уласка српске војске била да блокира територију где су се одмарали муслимански војници, а потом се враћали у борбена дејства. Тамо су испред НАТО-а били холандски војници који су све видели. Холанђани су сведоци да је било борби, али не тако страшних. Младић ми је испричао да је разоружао муслиманске војнике и пустио их да иду. Онда је почело бомбардовање, било је јасно да је около пуно нагазних мина. Ко је бомбардовао и ко је поставио те мине, тешко је рећи у овом тренутку. Сигурно је да војска Ратка Младића није - каже Додрохин и додаје:

- Кад погледамо колико је Срба осуђено у Хашком трибуналу, а колико Хрвата и Бошњака, све нам је јасно. Геноцида у Сребреници свакако није било. Свака страна је штитила своје интересе. Био је рат. Правили су гробље које је требало да послужи као привид геноцида. Довозили су лешеве из свих крајева БиХ, ко зна одакле, успели су да поставе неколико стотина, а не седам хиљада као што говоре.

Вучић честитао Макрону национални празник! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА