Најновије

ЛИНТА СЕ БОРИ ЗА ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ: Време је да се у интересу правде каже да геноцида није било!

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да Србија треба да покрене свеобухватну дипломатску иницијативу како би се утврдила права истина о догађајима у и око Сребренице, те предлаже да се установи нови међународни механизам који би преиспитао све изречене пресуде.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

“Kрајње је време да се у интересу правде, српског и бошњачког народа и читавог света снагом аргумената разобличи неоснованост оптужби и пресуда Међународног суда правде и Хашког трубунала да је у Сребреници тобоже извршен геноцид над Бошњацима”, наводи Линта у писаној изјави за медије.

У Сребреници се, како тврди, у јулу 1995. године десио злочин, који се, објажњава, према дефиницији Међународне Kонвенције о спречавању и кажњавању геноцида из 1948. године, апсолутно не може сматрати геноцидом.

“Не постоје докази да је на српској страни постојао удружени злочиначки подухват о присилном уклањању Бошњака, а камоли намера о њиховом физичком уништењу”, наводи Линта.

Додаје у изјави и да пресуде Хашког трибунала којима су Радован Kараџић, генерал Ратко Младић и још један број лица осуђени за геноцид нису засноване на чврстим доказима и чињеницама већ на "лажним изјавама одређеног броја сведока из реда бошњачког народа и других".

Због тога је, напомиње, потребно да Бошњачки политичари, интелектуалци и црквени достојанственици треба да знају да "инсистирањем на лажном миту да се у Сребреници десио геноцид наносе велику штету властитом народу".

“Судске пресуде Хашког трибунала и Међународног суда правде су дубоко неправедне јер су засноване на лажима и неистинама и као такве не могу никада бити прихваћење од стране српског народа”, поручује Линта, уз оцену да само права истина о догађајима у Сребреници од 1992. до 1995. може бити темељ за изградњу поверења између Срба и Бошњака.

Прочитајте ОВДЕ како је откривена истина о Сребреници.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА