Најновије

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ АРКАН ПРВИ ПУТ У ЖИВОТУ ЗАПЛАКАО: Кажу да није пустио сузу све док није морао да сахрани свог најбољег пријатеља! (ВИДЕО)

Драган Јоксовић Јоксо убијен је 4. фебруара 1998. године у фоајеу стокхолмског хиподрома Солвала. Двадесетогодишњи Финац Јан Ранинен, унајмљени наркоман, "оверио" је Јоксу с два метка у главу. Јоксовић, највећи ауторитет скандинавског подземља, за живота је био један од најбољих пријатеља Жељка Ражнатовића Аркана.

Жељко Ражнатовић Аркан (Фото: Јутјуб)

Смрт нераздвојног друга добрано је уздрмала иначе мирног Ражнатовића. Људи кажу да Аркан никада није пустио сузу у животу, све док није сахранио свог пријатеља и кума.

Управо Јоксо је, каже легенда, више пута током седамдесетих помогао Ражнатовићу да побегне из западноевропских затвора, а важио је и за Аркановог човека од поверења.

Јоксо је радио углавном као обезбеђење важним људима и познатим личностима. Брзо је направио добре конекције и развио посао у подземљу. У то време отета је шведска принцеза, а краљ Густав се обратио Јоксу да му помогне знајући за његове везе на асфалту. Јоксо је брзо успео да пронађе и врати краљу његову ћерку без иједне огреботине.

Тада почиње његов вртоглави успех у Шведској. Звали су га Велики Јоксо или Јоксо Див. Колико је био популаран говори податак да се чак појављује у споту за шведску песму Евровизије ’86. О њему је тамо снимљен и документарац под називом “Прича о Јоксу”.

После Јоксовог убиства, западни медији одмах су почели да плету мрежу најневероватнијих спекулација. Париски "Монд" писао је 24. фебруара да је Аркан у Шведску послао четворицу плаћених убица да намире рачуне с наручиоцима убиства.

Жељко Ражнатовић Аркан, међутим, све ове тврдње енергично је демантовао. У интервјуу шведском "Експресену" рекао је дословце:

- Шведска полиција прича којешта, то су најобичније глупости!

Аркан је шведским новинарима објашњавао како је Јоксо био "сјајан момак", а одбацујући све оптужбе о шверцу цигарета и криминалном бекграунду говорио је:

- Па, ја мрзим цигарете и алкохол! И Јоксо их није подносио!

Њих двојица су седамдесетих година "радили" заједно широм Шведске.

Свуда га је пратило чување човека који не прашта и с којим није било здраво сукобљавати се. Инспектор Интерпола Кенет Виман пратио је овог два метра високог Црногорца равно 12 година:

- Било је готово немогуће прикупити доказе против њега. Свим сведоцима језик се везивао у чвор на сам спомен Јоксовог имена. Сви су страховали од жестоких метода које је примјењивао.

Сви су га се плашили као самог ђавола - причао је Виман шведским таблоидима.

Само једном Јоксовић је ухваћен с кокаином у џеповима због чега је у затвору провео читава два мјесеца. Био је то његов једини боравак иза решетака. Пошто се осамдесетих вратио у Југославију, Аркан званично никада није одлазио у Шведску.

Жељко Ражнатовић Аркан био је човек који готово никад није плакао. На сахрани Драгана Јоксовића Јокса је заплакао.

Џејов брат је био најопаснији жестоки момак, а завршио је зазидан у темеље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА