Најновије

ХАРАДИНАЈ НЕ ПРЕСТАЈЕ СА УЦЕНАМА: Таксе ће бити укинуте "на дан када Србија призна Косово као државу"

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај поновио је да приштинске власти не планирају укидање таксе на српску робу.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

РТК2 на српском језику преноси да је Харадинај изнео тврдњу да ће таксе бити укинуте "на дан када Србија призна Косово као државу".

Харадинај је то казао током посете општини Вучитрн, у дану у којем је у Београду у посети француски председник Емануел Макрон.

Харадинај је коментарисао и посету француског председника, Емануела Макрона, Београду, оценом да нема промена у односима Париза и Приштине, те подсетио да је Француска признала косовску независност у окиру постојећих граница.

Говорећи о 100 одсто наметнутим таксама на робу из централне Србије и БиХ, Харадинај је рекао да је услов за укидање те мере претходно признање косовске независности.

Ако би, како каже, Приштина таксе укинула пре него сто Београд призна косовску независност, "тешко да ћемо доћи до споразума са Србијом на једнаким позицијама".

Према његовим речима, на свим земљама региона је напредак ка ЕУ, али, како је додао, за Приштину није добро да покаже да је слаба док се не дође до завршне фазе.

"Јер ако дате такав пример, захтеви ће се повећати, биће потребан консензус и више компромиса", рекао је Харадинај у Вучитрну пренела је Бота сот.

Прочитајте ОВДЕ како је Макрон одушевио Србе по доласку у Београд.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА