Најновије

КРЕНУЛЕ ЕМОЦИЈЕ! МАКРОН НА СРПСКОМ ОДРЖАО ИСТОРИЈСКИ ГОВОР: Француска никада неће заборавити сузе српских мајки и јауке очева!

Сада је ред да вам, у име своје земље, кажем - Француска вас воли, као што сте ви волели њу и знамо шта вам дугујемо, поручио је вечерас француски председник Емануел Макрон на српсдком језику пред импресивним бројем грађана који су дошли да га чују, код Споменика захвалности Француској на Калемегдану.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

"Ево, Француска је овде", рекао је Макрон показујући руком на своје груди и наставио: " Србија је исто тако у нашим срцима. Данас и заувек", рекао је шеф француске државе на српском језику.

То обраћање Макрона, у друштву председника Србије Александра Вучића, пред спомеником захвалности његовој земљи симболично је потврдио раније изречене политичке поруке о повратку Француске у Србију.

Било је изузетно свечано и емотивно вечерас на Калемегдану.

Таква атмосфера понела је и Макрона, који јој је и сам допринео, обраћајући се на српском језику речима које су "гађале право у срце".

После припремљеног говора, он је наставио, надахнуто и са пуно енергије и емоција, да на поукама из историје, које симболизује овај Споменик, говори о будућности Србије, и Француске, али и о месту Србије, уз Француску и друге европске нације, у Европи, у којој деле исте вредности на којима граде трајни мир и будућност.

Он се захвалио свима - председнику Србије, члановима владе, Београђанима, Србима и Французима, који су се у тако великом броју окупили, и, поздрављан бурним апалузом, рекао: "Хвала вам, председниче, на изванредном дочеку и свима што сте дошли у толиком броју, дубоко смо дирнути. Ви показујете да порука исписана на Споменику захвалности Француској на ком пише - Волимо Француски, као што је она волела нас - важи и сто година касније".

"У име своје земље вам кажем да и Француска воли вас, као што сте ви волели њу".

"Француска зна шта све дугује мученичкој и срчаној Србији из времена Великог рата, шта дугује њеним војницима који су погинули да бисмо ми данас живели у слободи. Француска ниакд неће заборавити жртвовање српског народа, искушења, сузе мајки, јаук очева , непресушну бол преживелиох", поручио је макрон на српском.

Макрон оценио косовски проблем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА