Најновије

УСТАШЕ И ДАЉЕ ВРЕЂАЈУ СРБЕ: Они су у Вуковару стали на страну великосрпске политике и учествовали побуни против хрватске државе!

Реагујући на одлуку Уставног суда о остваривању права српске мањине у Вуковару, Хрватска конзервативна странка сматра да се “поново отвара Пандорина кутија“.

Усташки графит (Фото: Јутјуб)

“Поново се отвара Пандорина кутија у погледу даљих односа између већинскога хрватског народа и српске националне мањине у том граду, те ћемо бити против тога“, кажу у странци.

"Сматрамо да српска национална мањина ужива бројна права на подручју града Вуковара, од наставних програма на језику и писму своје националне мањине у предшколском, основном и средњошколском образовању и низа других погодности, захваљујући позитивним законским прописима који се већ годинама примењују на подручју Вуковара", саопштено је из ХКС.

У тој странци сматрају да би свако даље проширење тих права, посебно у односу на постављање двојезичних плоча на јавним местима, једноставно било неприхватљиво јер би допринел даљим тензијама између хрватског народа и српске националне мањине у граду.

У саопштењу ХКС наводи се и да чланови Уставног суда морају бити свесни “чињенице да су у Вуковару не тако давне 1991. управо бројни припадници српске националне мањине отворено стали на страну великосрпске политике и учествовали у оружаној побуни против хрватске државе".

"Поставља ли ико од чланова Уставног суда питање шта је с правима Хрвата града Вуковара и када ће и хоће ли она бити икад задовољена? Стога ће одборници Хрватске конзервативне странке, као део владајуће већине, на седници Градског већа бити против проширења права припадника српске националне мањине док год се не реше горући проблеми хрватског народа, као што су проналазак несталих особа, процесуирање ратних злочинаца, одштета логорашима и низ других питања", наводи се у саопштењу ХКЗ, пренели су хрватски медији.

Црна Гора губи део територије? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА