Најновије

УСТАШКА ПОСЛА: Китаровић се расплакала на премијери филма "Генерал", који велича злочине Анте Готовине!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, Миодраг Линта, оценио је као бруталну али очекивану провокацију изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да је веома емотивно доживела премијеру филма "Генерал", који говори о животу генелала Анте Готовине.

Колинда Грабар Китаровић (фото: Јутјуб)

У изјави достављеној медиима, Линта каже да многобројне чињенице говоре да Анте Готовина није никакав херој, већ обичан ратни злочинац чија је јединица којом је командовао извршила бројне злочине над српским цивилима и ратним заробљенциима у Крајини 1993. године и западнокрајишким општинама. 

Анте Готовина је, указује Линта, био и истакнути члан удруженог злочиначког подухвата на челу са Фрањом Туђманом, чији циљ је био насилно протеривање српског народа на подручја Северне Далмације, Лике, Кордуна и Баније у злочиначкој акцији "Олуја". 

Другостепено веће Хашког трибунала је новембра 2012. године ослободило кривице Анту Готовини упркос великом броју материјалних доказа о злочинима које је починио.

Хашки трибунал је, подсећа, доношењем ослобађајуће пресуде Анти Готовини потврдио да је у суштини политички суд који је основан да суди Србима а ослобађа хрватске, бошњачке и албанске злочинце. 

Линта сматра да је од виталног националног значаја да се сними филм о страдању српског народа у злочиначкој акцији "Олуја". 

Према Линти, Влада Србије треба да обезбеди неопходна средства да би тај филм у најскорије време био снимљен. 

Циљ филма јее да прикаже праву истину о насилном протеривању српског народа са својих вековних подручја, о убијању српских цивила и ратних заробљеника, о масовном бомбардовању крајишких градова и колоне протјераних Срба, о паљењу крајишких села и градова, о систематском пљачкању, уништавању и отимању српске имовине. 

Поред тога потребно је снимити више филмова о протеривању српског народа из других подручја данашње Хрватске, као и са подручја Федерације БиХ, сматра Линта.

Скандалозна изјава хрватске председнице о мигрантима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА