Најновије

ЖЕСТОКА ИГРА ЖИВАЦА НА ОТВОРЕНОМ НЕБУ, ТРЕНУТАК ЈЕ ТРАЈАО КАО ВЕЧНОСТ: Руски ратни авиони нашли се очи у очи са америчким!

Један амерички авион покушао је да обману сиријску и руску ваздушну одбрану док је недавно летео дуж сиријско-јорданске границе, јавио је руски сајт Avia.Pro у уторак.

Ратни авиони (Фото: pixabay. com)

Према извештају Avia.Pro, авион америчког ваздухопловства полетео је у кругу од 5 километара од сиријске границе док се маскирао као цивилни авион.

Према информацијама које је доставила компанија Avia.Pro, подаци које су пренели системи авиона били су замењени, што је резултирало тиме да су га радарски авиони приказали као мали цивилни брод.

Упркос одсуству кршења границе Сиријске Арапске Републике, стручњаци сматрају да је овај инцидент покушај да се испробају сиријски и руски системи ваздушне одбране, додаје се у публикацији.

“По правилу, много мање пажње се посвећује приватним цивилним авионима, у вези са којима су амерички војни авиони готово сигурно покушали да процене перформансе сиријских и руских система ваздушне одбране. Сличан случај примећен је у руској војној авио бази “Хмејмим”, када је амерички војни извиђачки авион заменио идентификацијске податке цивилним путничким авионом из јужноамеричке земље”, рекао је војни стручњак за Avia.Pro.

САД тренутно имају авионе, углавном хеликоптере, унутар Сирије, а готово сви од њих су распоређени у северном дијелу земље.

Војска одмах кренула у крвави обрачун са џихадистима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА