Најновије

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Министарство одбране је сада у рукама АКК!

Нова немачка министарка одбране има иницијале АКК, и штићеница је канцеларке Ангеле Меркел. Баш као што је то била и сада већ бивша министарка одбране Урсула фон дер Лајен - која је постала "председница владе ЕУ".

Анегрет Крамп-Каренбауер (Фото: Јутјуб)

Анегрет Крамп-Каренбауер, шефица немачке странке ЦДУ која је на тој функцији одменила канцеларку Ангелу Меркел, постала је немачка министарка одбране. Досадашња министарка одбране Урсула фон дер Лајен (ЦДУ) прешла је на функцију председнице Европске комисије. Тако је министарство одбране и даље под руководством једне жене.

Крамп-Каренбауерову медији често означавају и само иницијалима АКК. О њој - иако је била премијерка Сарске области - шира немачка јавност није знала много док јој Ангела Меркел није уступила фотељу председнице ЦДУ. Оно што се зна јесте да припада класичном конзервативном крилу Демохришћана. На пример, била је врло резервисана према концептима истополних бракова, а особе са недефинисаним полним карактеристикама („диверс") јој неће заборавити једну пошалицу изречену за време последњег карневала у фебруару ове године – поводом увођења тоалета за „трећи пол" у Берлину.

О АКК се дуго говорило и као о могућој следећој немачкој канцеларки – због класичног пута ка функцији шефице ЦДУ до које је стигла победивши двојицу главних противкандидата, али уз свесрдну подршку канцеларке. Последњих недеља су анкете јавног мњења показале да је популарност АКК још недовољна да би она могла да се промовише као следећа кандидаткиња Демохришћана за канцеларску функцију. На функцији министарке одбране ће свакако имати могућност да покаже државничке вештине које досад нису могле да се виде.

Прочитајте ОВДЕ шта се то питају Израелци.

Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА