Најновије

Велика светиња долази из Русије да одбрани Косово! Богородица га је својим рукама изаткала за Исуса Христа (ФОТО)

Уз благослов патријарха српског Иринеја, из Русије ће у београдски Храм рођења Светог Јована Крститеља на Петловом брду у понедељак бити донет хитон – део одеће Исуса Христа који је Богородица изаткала својим рукама.

Српска црква (Фото: Јутјуб)

Светиња ће у цркви остати до 2. августа, а пратиће је монаси из Спасо-Јаковљевског Дмитријевог манастира Јарославске епархије.

Док хитон буде у Храму, свакодневно ће бити служена Света литургија са почетком у 8, те вечерња служба у 17, а током тих богослужења верници ће имати прилику да се поклоне великој светињи.

Љубомир Ранковић из Шабачке епархије, протођакон наводи да божјом вољом та светиња долази у Србију онда када је најпотребнија.

- Када су римски војници разапели Господа на Голготи, поделили су његове хаљине међу собом, Хитон је био целовита хаљина изузетне лепоте и да је не би цепали бацали су коцку  коме ће припасти. Тако је хитон постао и остао симбол и метафора целовитости  и јединства цркве, државе, друштва, породице, коначно и људске личности. Данас, више него икад потребан је овај овај свети симбол целовитости и јединства у Србији и српском народу. Моћници светских империја извели су данас српски народ на Голготу и распеће. Хтели би да га заваде и поделе његову вековну најсветлију баштину  - српску државу, која је плаћена највишом ценом, милионима живота њених најбољих синова – каже отац Љубомир.

Наводи и да је сигуран да ће „свети хитон Христа Господа који долази  у наш храм дати додатну снагу нашем народу да сачува целовитост своје државе и цркве“…

- Тако треба разумети зашто баш у овим данима, када од Србије желе да одвоје КиМ и поцепају српску државу, ова светиња пуна симболике, стиже у Србију. Данас је потребнија више него икад. Наш побожни народ верује у древну народну истину пуну чврсте и непоколебиве наде – Бог чива Србију и Србе – уверен је саговорник.

Путиномрзац стигао у Србију, а шта му је циљ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА