Најновије

ВУЛИН НИКАД БРУТАЛНИЈИ: Највећа претња за мир на Балкану је формирање "војске Косова" и стварање велике Албаније!

Највећа претња за мир на Балкану је формирање "војске Косова" и покушаји стварања велике Албаније, упозорио је министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је у разговору са врховним команданом Савезничких снага у Европи генералом Тодом Волтерсом истакао да за Србију КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији и да српско становништво у покрајини у њему види једини гарант своје безбедности.

"Све земље које чине КФОР имају нашу захвалност за очување мира на простору Косова и Метохије. Зато је за Србију веома забрињавајуће када се умањује бројност или улога КФОР-а", подвукао је он.

Вулин је казао да политика стабилности и мира коју упорно и доследно води председник Александара Вучић чува мир на Балкану и да је војска Србије њен гарант и чувар.

Министар је са са Волтерсом разговарао и о сарадњи са НАТО-ом и политичко-безбедносној ситуацији у региону.

Истакао је, како се наводи у саопштењу, да је сарадња Министарства одбране и Војске Србије са НАТО-ом под окриљем Програма "Партнерство за мир" веома добра, да је она оптимални ниво наших односа и да је за обе стране веома корисна.

Потврђено је, како се додаје, стратешко опредељење Србије као војно неутралне државе, а разматране су и могућности за даљи развој сарадње кроз постојеће механизме Партнерства за мир и усвојени Индивидуални акциони план партнерства.

Такође министар је изразио захвалност за добру сарадњу и разумевање, те подсетио да је Србија војно неутрална земља и као таква неће улазити ни у један војни савез.

Генерал Волтерс похвалио је допринос Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама под мандатом Европске уније и Уједињених нација, с посебним нагласком на ангажовање наших припадника у мисији у Либану (УНИФИЛ).

Он је рекао да НАТО поштује неутралност Србије и уздржане и смирене реакције руководства Србије као и водјство председника Вучића.

Саговорници су сагласни да обе стране остају посвећене тражењу најефикаснијих одговора на савремене изазове, ризике и претње безбедности и да ће заједнички радити на одржању мира и стабилности у региону.

Генерал Волтерс састао се данас и са председником Србије, као и са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем.

Вулин жестоко одбрусио Харадинају! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА