Најновије

52 МЕТКА, 16 ДИРЕКТНО У ЛИЦЕ! Полиција се таквом силином обрушила на дечака, све што су лекари могли је да одстране оно што је остало од очију!

Шеснаестогодишњи тинејџер из Венецуеле, Руфо Чакон, изгубио је вид пре две недеље, након што је на протесту у Сан Кристобалу на којем је био полиција почела да пуца на окупљене демонстранте. Доктор који је покушао да га спаси, каже да је полиција на младог Чакона испалила 52 гумена метка, од тога 16 њих директно у пределу очију.

Протести у Венецуели (Фото: јутјуб)

У полицијском извештају стоји да су државне снаге безбедности отвориле ватру на окупљене без икаквог упозорења. Међу демонстрантима се нашло још двоје малолетних лица, која су претрпела повреде главе. Један од њих је брат повређеног Руфоа стар свега 14 година. Иначе, браћа су заједно са мајком, Адрианом Парадом, протествовали због принудног прекида испоруке гаса.

Поред свега што му се догодило, Чакон не губи наду и не жели да одустане.

- Хоћу да се вратим назад. Осећања су ми помешана. Плакао бих, али не могу. Ваљда сам то довољно чинио док сам био у болници - одлучним гласом изјављује овај младић пажљиво одмеравајући сваку реч.

Након протеста, венецуеланске власти обавестиле су о хапшењу двојице полицајаца, којима се на терет ставља покушај убиства и лош третман демонстраната. Њих сад чека суђење. Генерални тужилац је о овом случају известио грађане и путем Твитера.

Иначе, ова вест је стигла тек након што је Високи комесар за људска права Уједињених нација објавио извештај који сведочи о систематском кршењу људских права у Венецуели.

- Сви политичари су лопови, баш сви. Уместо да нас закони штите, они у овој земљи раде против нас - огорчен је Чакон.

Са друге стране, доктори из градске болнице кажу да су учинили све што је у њиховој моћи, али да Руфоу није било спаса. Једино што су могли јесте да одстране оно што је остало од његових очију. Притом, и даље постоји опасност од инфекције, будући да су неки меци још увек у унутрашњости главе.

И поред тога, Чакон је у болници провео свега четири дана. Доктори су сматрали да је боље за њега да буде отпуштен него да остане, узимајући у обзир хигијену и генерално лоше стање у државним болницама.


Ипак, ни код куће нису ништа бољи услови. Породица има само два кревета, иако у кући живи петоро чланова. Мајка дечака је до недавно радила у Колумбији, али се вратила због Чаконове матуре. Вероватно више неће моћи да оде из земље будући да се неко мора да брине о њеном сину.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi hermosa familia los amo.

A post shared by Rufo Chacón (@rufo.chacon) on


Срећа у несрећи је то што се ова тужна вест брзо проширила шпанским говорним подручјем. Тако је позната порториканска звезда, Дон Омар, на инстаграму објавио слику овог дечка и поделио његову причу. Након тога је почела да пристиже помоћ и понуде из више клиника за трансплантацију.

Због чега ће цео свет јести руски хлеб, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Си-Ен-Ен

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА