Најновије

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР САД: Грчка стуб стабилности на Балкану и важан савезник НАТО!

Државни секретар САД Мајк Помпео истакао је да је Грчка стуб стабилности у источном Медитерану, као и на Балкану, и важан савезник НАТО, преноси грчки лист Катимерини.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

Помпео је то рекао након сусрета са новим министром спољних послова Грчке Никосом Дендиасом, који му је у разговору пренео да Грчка тражи "чисту линију комуникације" између Атине и Вашингтона, а због проблема који се појављају са Турском.

"Ми сви знамо да су блиске везе измедју Грчке и САД дуговечне, али је веома важно да се сарадња продуби и прошири", рекао је Дендиас, позивајући Помпеа да присуствује стратешком дијалогу у Атини који ће бити одржан наредних месеци.

Помпео и Дендиас такодје су разговарали о регионалним енергетским токовима и трилатералној сарадњи измедју Грчке, Израела и Кипра, коју подржава САД.

Најважнији проблем за Вашингтон је, како преноси Катимерини, проширење Споразума о узајамној одбрани (Mutual Defence Cooperation Agreement) између две земље.

Дендиас се током боравка у САД такодје састао са саветником за националну безбедност председника Доналда Трампа, Џоном Болтоном, демократским сенатором Бобом Менендезом и председницом Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси.

Грин тражи смену Трампа, Пелози га брани! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА