Најновије

ИРАН ПРЕД УНИШТЕЊЕМ?! Овај Трампов потез је уздрмао цео Блиски исток! Војска се гомила на овом месту и само чека наређење из Вашингтона!

Трампова администрација појачава своје контроверзне војне односе са Саудијском Арабијом припремајући се да пошаље стотине војника у ту земљу.

Амерички војници (Фото: army. mil)

Према наводима двојице неименованих америчких одбрамбених званичника, очекује се да ће, усред све већих тензија са Ираном, 500 војника отићи у ваздухопловну базу Принц Султан, која се налази у пустињи источно од саудијске престонице Ријада.

Мали број војника и помоћног особља већ је на лицу места, а почетне припреме су направљене за Патриотску ракетну одбрамбену батерију, као и за побољшање писте и аеродрома, рекли су званичници.

САД су хтеле тамо да стационирају војску већ неко време, јер према безбедносним проценама иранске ракете би тешко погодиле циљеве на тако удаљеном подручју.

Одлука је уследила након што су односи САД и Саудијске Арабије и даље изузетно осетљиви због убиства новинара Џамала Кашогија.

Трампова администрација је, међутим, саопштила да је посвећена покушају да помогне у заштити Саудијске Арабије од агресије Ирана.

Прошлог месеца америчка администрација је саопштила да ће послати још 1.000 војника на Блиски исток у тренутку када се напетост у Ирану распламсала, али није прецизирала у које земље ће они ићи.

Снаге које иду у Саудијску Арабију су део овог пакета.

Конгрес није званично обавештен о распоређивању, иако је један званичник изјавио да им је дата неформална информација, а најава се очекује наредне седмице.

У обавештењу Конгресу биће дати прецизнији детаљи о америчким војним ангажманима у региону који су већ јавно објављени.

Какав договор је пао између Русије и Украјине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА