Најновије

ПОТЕЗ ОЧАЈНИКА! САД шаље у Сирију "псе рата" и крше међународне законе! Не знају више шта ће! Трамповом лудилу нема краја!

САД је повећавала број приватних војних плаћеника који су распоређени у североисточном делу Сирије, објавила је руска гласноговорница министарства спољних послова Марија Закхарова.

Војници (Фото: army. mil)

“Објављено је да је број плаћеника у Сирији већи од 4.000, а чак 540 људи је стигло у земљу у другој половини јуна, укључујући 70 командних људи и инструктора ... Ови плаћеници се превозе аутомобилом у групама од 12 до 16 људи.” – рекла је портпаролка.

Ови плаћеници наводно обучавају снаге САД-а, штитећи нафтну и гасну инфраструктуру и осигуравајући сигурност. Централна команда САД је одговорна за њихово распоређивање и активности.

Закхарова је напоменуо да су САД раније пратиле сличну тактику у Ираку и упозориле да је распоређивање плаћеника у Сирији опасно кршење међународних закона.

"Ови амерички плаћеници биће илегално присутни на сиријском тлу, кршећи све међународне норме и правила, што је још једна нечувена чињеница", рекла је Закхарова.  

Прошле године, председник Доналд Трамп је наредио потпуно повлачење из Сирије. Међутим, реакција политичара у Вашингтону и медија присилила га је да се окрене.

Неколико недавних извештаја указује на то да је Вашингтон сада заправо повећавао своје војно присуство у североисточној Сирији директним и индиректним средствима.

Како је руски експерт одувао америчке лажи о С-400, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА