Најновије

ШЕФ КАНЦЕЛАРИЈЕ ТВРДИ: "Ангела Меркел је добро, намерава да одслужи цео мандат"

Канцеларка Ангела Меркел је доброг здравља и намерава да одслужи цео мандат до 2021. године у коалицији са савезницима из Социјалдемократске партије, изјавио је данас Ројтерсу шеф њене канцеларије Хелге Браун.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Меркел која је напунила 65 година, имала је последњих недеља неколико напада дрхтавице на јавним церемонијама, што је покренуло спекулације о њеном здравственом стању, док она инсистира на томе да је "добро".

Браун је рекао да је канцеларка доброг здравља и да је способна да одради цео мандат, до савезних избора заказаних за 21. октобар 2021. године

У јавности се четврти мандат Ангеле Меркел доводи у питање због њених напада дрхтавице и многи се питају да ли ће се социјалдемократе повући из владајуће коалиције, коју многи чланови те лево оријентисане странке желе да напусте.

Браун ипак очекује да ће социјладемократе остати у коалицији са конзервативним блоком Ангеле Меркел, Хришћанско-демократском унијом.

Он је рекао да не верује да ће Социјалдемокртаска партија окренути леђа у тренутку када немачка влада мора да се позабави Брегзитом и да помогне обликовању европске будућности када наредне године преузме председавање Европском унијом.

Пентагон шаље још 2.100 војника на јужну границу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА