Најновије

ХРВАТИ СУ НАМ НАЈБЛИСКИЈИ, ПОЛОВИНА ЊИХ ИМА СРПСКО ПОРЕКЛО: Овај генетичар сматра да смо аријевска раса! (ВИДЕО)

Развој генетике знатно утиче и мења ток историје, и сва досадашња знања. Познати генетичар, Јован Д. Марјановић, један је од ретких који се професионално бави развојем генетике као и пореклом свих југоисточних народа Европе. Он је изнео своју теорију о пореклу Срба.

Јован Марјановић (Фото: Јутјуб)

Наоружан стручним знањем, Јован Д. Марјановић, један је од ретких генетичара у Србију, а и у свету уопште који на професионалан начин објашњава порекло Срба, као и свих југоисточних народа Европе.

Марјановић аргументовано износи чињенична стања. Међународно је иначе  познат по својим текстовима и анализама о новим енергетским технологијама о чему је до сада написао десетак популарних научних радова и објавио две најзначајније научне књиге на пољу слободне енергије, "Основни принципи овер јунити електромагнетних машина (2011)" и "Наука о слободној енергији (2018)". Објавио је и књигу "Генетика Старе и Нове Европе" које је такође, добро поткрепљене чињеницама, и која знатно утиче на досадашња историјска знања.

Марјановић у својој књизи тумачи ко су заиста били Аријевци и чији је био првобитни језик Индоевропљана, поставља питања и даје одговоре на на то да ли су Адам и Ева били једини људи на Земљи, као и да ли је истина да сви белци потичу од једног човека од пре 10.000 година, и ко су били Аријевци заиста.

Више о самој генетици и ДНК материјалима из прошлости, најстаријим европским хаплогрупама, Јован је говорио у емисији "У Центар".

Јован Д. Марјановић је у емисији говорио и о сеоби Словена, генетским блискостима И и Р хаплогрупа, генетској симбиози Словена и староседеоца Балкана у ДНК материјалу данашњих Срба. Такође, причало се и о повезаности ДНК порекла са језиком који говори један народ.

У суштини овај генетичар жели да открије ко смо и шта смо, а на почеку емисије прво је објаснио шта је ДНК:

- У школама смо учили основне ствари о ДНК, и хаплогрупама, ја сам та знаја касније додатно проширивао. У ћелији се налази ДНК, Y хромозом долази од оца, и он одређује пол детета, тај хромозом нас интересује и за историјске промене, започео је своје излагање др Јован.

У настваку емисије детаљније је објашњавао ДНК  хаплогрупе, и све што их чини и дефинише, не би ли боље образложио на чему базира своја истраживања. На основу хаплогрупа Јован дели становништво Европе.

Полемика се покренула и у правцу колико је у Србији становништво испитано ДНК анализама, на шта је Јован рекао да је и сто људи из Србије довољно да се дефинише њихово право порекло. 

- Хаплогрупе су поуздане, на основу њих знамо да су и Германи и Келти блиски словенским народима, исто истраживања су примењена и на Србе, рекао је Јован.

Потом се говорило о хаплогрупама на Косову, као и томе који су народи Србима најсроднији.

- Хрвати су нам најближи, зато што пола Хрвата има српско порекло. Чак и генетски можемо рећи да смо ми и Хрвати један народ. Такође, и Румуни су са Србима веома блиски, посебно је нагласио др Марјановић.

Јован Д. Марјановић неретко се позивао и на званичне списе Константина Порфирогенита, на основу којих је објашњавао и порекло Словена, наравно уз помен хаплогрупа, а зашто су Срби према истраживању овог генетичара заиста били Аријевци сазнајте у овом видео-снимку.

Прочитајте ОВДЕ које питање је изненадило Тита због којег је и поцрвенео.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА