Најновије

КИНА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЦИ: Време је да престанете да се мешате у важно питање кинеске нације!

Не постоји ситуација са тзв. религијским прогонима у Кини, кинески грађани уживају слободу вероисповести у складу са законом.

Си Ђипинг (Фото: Јутјуб)

Кина је овог четвртка критиковала председника САД-а Доналда Трампа и његов састанак са тзв. "жртвама религијског прогона у Кини", позивајући америчку страну да престане да користи религијска питања да би се мешала у унутрашња питања Кине.

- То је чисто мешање у унутрашње послове Кине да америчка страна позове Фалун Гонг култисте и оне који клевећу кинеску верску политику да присуствују тзв. верском састанку и организују сусрет са лидером САД-а - портпарол Министарства спољних послова Кине Лу Канг је рекао на конференцији за новинаре када је од њега затражено да коментарише сусрет у Белој кући у среду.

- Кина је веома незадовољна и чврсто се противи таквом потезу - Лу је рекао.

Он је рекао да не постоји ситуација са тзв. религијским прогонима у Кини и да кинески грађани уживају слободу вероисповести у складу са законом.

- Ми захтевамо да Сједињене Државе исправно гледају на кинеску религиозну политику и статус верских слобода у Кини, и да престану да користе питања религије да би се мешали у унутрашња питања других земаља - Лу је рекао.

Путин пружио руку Украјинцима па им послао важну поруку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА