Најновије

ПУТИН ПРУЖИО РУКУ УКРАЈИНЦИМА И ИЗЈАВИО: Сарађиваћемо са сваком политичком снагом у Украјини како бисмо обновили односе!

Русија ће подржати све политичке снаге у Украјини, ако се оне буду кретале ка поновном успостављању билатералних односа, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

„Питање успостављања и потпуног обнављања руско-украјинских односа је такође за нас изузетно важно и ми ћемо сарађивати са сваком политичком снагом, укључујући и вашу, како бисмо обновили односе у пуном формату између Русије и Украјине“, истакао је Путин на састанку са шефом политичког савета украјинске партије „Опозициона платформа - за живот“ Виктором Медведчуком.

„Потпуно решење ситуације на југоистоку Украјине, у Донбасу, могуће је искључиво директним контактом власти у Кијеву са представницима Луганске и Доњецке народне републике“, нагласио је руски председник.

Путин је додао и да се ниједан конфликт у новијој историји у свету није решавао без директних преговора између сукобљених страна.

„Са своје стране, ми ћемо такође радити све што је у нашој моћи како бисмо осигурали да овај процес иде у потребном ритму и са потребним квалитетом“, рекао је Путин.

Путин је рекао да су споразуми премијера Русије Дмитрија Медведева и Виктора Медведчука - „потпуно оствариви“.

„Наравно, Влада ми саопштава о вашим састанцима и о темама о којима се расправљало. Мислим да је све што сте разговарали са председником Владе Русије и са представницима економских и енергетских блокова - потпуно оствариво“, рекао је Путин.

Путин би могао доживотно да влада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА