Најновије

ЛИБИЈСКА НАЦИОНАЛНА АРМИЈА У БОРБИ ЗА ТРИПОЛИ: Ова "звер" разара све пред собом! (ВИДЕО)

На видео материјалу се види дејство основног борбеног тенка Т-55 приликом акције Либијске Националне армије у граду Триполи. Видео је снимљен камером која је постављена на купили тенка.

Т-55 (Фото: Јутјуб)

Према ауторима овог видео-материјала у акцији у којој је учествовао тенк Т-55 ликвидирана једна непријатељска тачка са пикап-возилом.

Том приликом су убијена најмање два непријатељска војника и разбијена барикада на локалној комуникацији. Приликом извођења напада на страни ЛНА није било губитака а уклоњене су и две противтенковске мине и једна импровизована експлзивна направа.

Део непријатељских снага се под артиљеријском ватром морао повући на резерве позиције. Цео напад је подржавала и извиђачка беспилотна летелица.

Иначе, Либија је једна од земаља рекордера када је у питању набавка тенка Т-55. 70-их година прошлог века ове земља је из СССР набавила око 2,000 тенкова овог типа. Рачуна се да је огроман проценат ових тенкова ван употребе. Процене су да се у оперативној функцији налази 200-300 ових тенкова које користе зараћене стране.

Хафтарове снаге започеле јаке ваздушне нападе на мете у Триполију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА