Најновије

ШИПТАРИ НЕМАЈУ НИ СТИДА НИ СРАМА: Приштина хоће да суди генралу Павковићу за дела за која већ служи казну!

Тужилац и истражни судија тзв. Косова боравили су у Финској с намером да разговарају с хашким осуђеником бившим генералом Војске Југославије Небојшом Павковићем

Генерал Небојша Павковић (Фото: Јутјуб)

Како незванично сазнајемо, они желе да му суде у Приштини.

Павковић је одбио разговор са њима, наводећи да је држављанин Србије од које ће и тражити заштиту, сазнајемо незванично.

Наводни план Приштине је да Павковића, након одслужене две трећине казне, Финци ухапсе по косовској оптужници и да га испоруче Приштини како би му онда они поново судили за иста дела.

Небојша Павковић правоснажно је осуђен 2014. на 22 године затвора за ратне злочине почињене на КиМ током 1999. године. Проглашен је кривим, као тадашњи командант Треће армије ВЈ, по свих пет тачака оптужнице - за присилно премештање, депортације, убиства и прогон албанског становништва с Косова у првој половини 1999. Павковић казну служи у Финској

Павковић се предао суду 2005. године и најпре је боравио у притвору у Шевенингену. На основу правила Хашког трибунала, осуђени могу да траже превремено пуштање на слободу након што одслуже две трећине казне.

Пада влада у Приштини? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА