Најновије

СРБИЈА И ЦРНА ГОРА У ХЛАДНОМ РАТУ, ШАНСЕ ЗА СУСРЕТ ВУЧИЋА И ЂУКАНОВИЋА МИНИМАЛНЕ: Два председника се нису састала већ две године!

Договори о узајамним посетама председника Србије Александра Вучића Црној Гори и Мила Ђукановића Србији трају већ две године, али без конкрентих резултата, пише „Блиц“.

Ђукановић и Вучић (Фото: Јутјуб)

– Два кабинета су често у контакту, сусрети, односно међусобне посете су договаране, али за сада није било никаквог ефекта тих договора. Више пута се разговарало током претходне две године – наводи саговорник из врха српске власти на кога се позива лист.

Према сазнањима листа, шансе да до сусрета у Београду или у Подгорици дође у овом тренутку су минималне.

То што упркос бројним и дугогодишњим покушајима није дошло до сусрета двојице званичника сведочи о томе да су између две државе отворена бројна питања, пише „Блиц“ подсећајући и на предлог закона о слободи вероисповести који је недавно усвојила Влада Црне Горе.

Према наводима саговника „Блица“, Ђукановић своје проблеме у кући покушава да замаскира улогом помиритеља на Балкану, а то, како наводи, неће ићи лако будући да се он ту мало пита.

Саговник „Блица“ каже и да српско руководство сматра да се у Црној Гори не дешава ништа без одобрења Ðукановића укључући и антисрпску кампању.

Председник Александар Вучић изјавио је раније да је, упркос црногорској кампањи против Србије, српског народа и њега лично, спреман и сада, као и иначе, да угости у Београду Мила Ðукановића како би разговарали, уместо да се стварају проблеми и тензије, као и да је важно да се изграђују нормални односи.

Ђукановић је казао да су током више сусрета у последњих годину дана он и председник Вучић разговарали о посетама на највишем нивоу.

– Најтачније би се могло рећи да је позив обе стране перманентно отворен – рекао је Ðукановић, пренели су црногорски медији.

Бећковић описао Момира Булатовића и данашњу Црну Гору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА