Најновије

КЛАО И МУЧИО СРБЕ, А ОНИ ГА ДИЖУ У НЕБЕСА! Тирана велича Харадинајев одлазак у Хаг: Узвишена жртва породице Харадинај на олтару слободе!

Водећи политичари у Албанији, за сада са изузетком премијера Едија Раме, поводом оставке Рамуша Харадинаја истичу да су убеђени у његову невиност и величају "узвишену жртву породице Харадинај на олтару слободе".

Рамуш Харадинај и Иљир Мета (Фото: фејсбук)

Албански председник Илир Мета убеђен је у Харадинајеву невиност и каже да "не постоји притисак који може да сломи државника и националног хероја".

"Поносан сам на Рамуша Харадинаја и убеђен сам у његову невиност. Од данас сви треба мање да спавамо, да бринемо више и снажније да се ујединимо са Косовом у нашем региону, како не би довели у питање мир, безбедност и европску будућност", написао је Мета на свом фејсбук профилу.

Лидер албанске опозиције, председник опозиционе Демократске партије Љуљзим Баша, на твитеру је написао да "нико и ништа не може да скврнави узвишену жртву породице Харадинај на олтару слободе".

"Оставка (тзв.) премијера Рамуша Харадинаја је чин човека који своју отаџбину ставља испред свега. Рамуш је увек био у служби (тзв.) Косова, у најбољим, али и у најгорим данима. Рамуш Харадинај је Косово, слободно Косово, независно Косово, европско Косово. Нико и ништа не може да оцрни косовску војску за слободу и узвишену жртву породице Харадинај на олатару слободе", написао је Баша.

За бившег шефа албанске дипломатије Дитмира Бушатија, Харадинај представља "пример државника за кога је Косово увек испред свега другог".

Бивши албански председник Сали Бериша изразио је огромно поштовање због чина и "правог мушког корака" Харадинаја, наводећи да снажно верује у међународну правду која, како наводи, до сада два пута ослободила Харадинаја од оптужнице.

Актуелни министар за дијаспору Албаније и бивши премијер те земље Пандели Мајко изјавио је да је Харадинај поднео оставку као прави државник.

За сада нема реакције албанског премијера Едија Раме, јер њих двојица нису у добрим односима због Рамине подршке идеји председника такозваних косовских институција Хашима Тачија о промени граница и размену територија између Приштине и Београда.

Шта се дешавало са сведоцима на прошлим суђењима Харадинаја, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА