Најновије

РАДУН ДИГАО УЗБУНУ ОД РАНОГ ЈУТРА: Oдлука је донета у Вашингтону! Позиција Србије јача сваким даном! (ВИДЕО)

Политички аналитичар Бранко Радун изнео је своја запажања о оставци премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја, коју је поднео у петак.

Политички аналитичар Бранко Радун (Фото: Јутјуб)

Оставка Харадинаја је позитивна јер је он блокирао односе не само на релацији Београд - Приштина већ и у целом региону. То је, истичу политички аналитичари, доказ да Харадинај није тако недодирљив као што се у својој ароганцији представљао.

“Ово значи да се ствари мењају из корена, и да је то одлука донета у Вашингтону зато што је он препознат као препрека регионалној стабилности и некој врсти компромиса. Тако да је он као проблем заправо препуштен Хашком трибуналу који је инструмент за решавање америчких проблема, а Харадинај очигледно више није део решења, већ део проблема”, рекао је Радун.

Указује да је ово позитивна вест, зато што је он блокирао односе не само на релацији Београд – Приштина, већ и у целом региону, и да је заправо он био извор како политичке, тако и сваке друге нестабилности.

“Његов одлазак благотворно ће деловати на цео регион јер ће ослабити претеране амбиције Албанаца и оне ће се свести на нешто мању меру”, додао је Радун.

“Харадинај јесте имао подршку неких кругова на Западу, али је очигледно да и други кругови имају озбиљне замерке на такво његово понашање и то му нису заборавили, ту негде и јача позиција Београда и Србије према Западу и Истоку”, казао је Радун.

Према његовим речима Србија у очима других постаје стварно значајнији фактор зато што је показала да тај авантуризам Албанаца не води ничему.

Објашњава да су Сједињене Америчке Државе увек имале водећу улогу у преговорима, јер ми заправо увек преговарамо са Американцима, не преговарамо са Албанцима, и да ће овим сплетом околности бити отворене нове могућности за стабилизацију односа Београда и Приштине.

“Србија јесте кључни фактор на Балкану, јер се ништа на Балкану не може решити без подршке Србије и њеног укључивања у то”, закључио је Радун.

Прочитајте ОВДЕ шта Немци кажу о оставци Рамуша Харадинаја.

Извор: Пинк/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА