Најновије

СТАТУС МЛАДОГ ХРВАТА ИЗ ВУКОВАРА ЗАПАЛИО РЕГИОН: Ћириличне табле нама ништа не значе јер и Срби и Хрвати одоше одавде! Идем и ја! (ВИДЕО)

Младић из Вуковара Едуард Матулина објавио је статус на Фејбсбуку, који је подигао на ноге Хрвате и Србе а поводом нове полемике о ћириличним таблама у овом граду.

Усташе разбијају ћириличну таблу у Вуковару (Фото: јутјуб)

Младић у статусу наводи да је сит политике мржње док Срби и Хрвати из Вуковара одлазе због лоше материјалне ситуације.

Статус у целости

"Јаоо неее опет актуална ћирилица у Вуковару (је*... те се неда ми се више то да проживљавам)

Јутарња кафа + цигарета + портали...24 сата, вечерњи...и ајде коментари... Почели да се*ендају Загрепчани...рушиће ћирилицу, већ су набавили чекиће нове...и ајмо све поново. Таман ће ту негде 18.11 доћи Загрепчани на једнодневни бесплатни излет и опет све исто. Бууу ћирилица...Срби ово оно... Ајмо мало о нама. А шта смо ми направили? Дозволили смо да нам опљачкају, раселе државу а ми смо их поносно дизали.

Сетите се Санадера...брате крао нас је пред очима а ми смо сви на његовом скупу у Хдз-овим мајицама ишли и тапшали му. Браво Санадер! Он нас почасти бесплатним масним хамбургером (месом из индонезије јер је јефтиније) а ми ајмо избори...Санадер па ко други?

И ето нама сада Санадера... Нема везе јбг има других гласаћемо... И опет исто...гласамо.... раселили они нас... нема везе гласамо... свака друга кућа празна... ма нема везе... гласамо .... па докле више?

Искрено стидне и спуштене главе одлазим на гробље војника да се поклоним јер сам заједно са свима нама допустио да нам наши униште нашу државу... За чега су се ти људи борили и гинули?

За празне улице, за сваку другу кућу са натписом "на продају" , за празне вртиће и школе, за фабрике без машина, за народне кухиње? А сада сви Загрепчани паметни..док нас Вуковарце боли брига.. Хоће ли и Арапски писати? Коме? Нема нас...

Ја јако волим Вуковар, рођен сам на Малом Лошињу у Вуковар сам дошао после рата... Да, из лепог места , пуног људи, пријатеља, са срећним детињством у један разрушен и мртав град.

Где нисам смео да одем сам отићи у школу без мамине руке (да ме не би истукао неко само зато што сам други) а животна срећа је онај трен када кренеш у други разред па више те мама не води у школу идеш сам, а ја то нисам доживео. Одем да се играм напољу, занимљиве оне рупе од граната и метака, ја се играм ту са кликерима. И одем мало на траву, мама са балкона ме види и онда батине (рекла сам ти не на траву јер треба мина да те убије!?) и казна од месец дана нема напоље... А и тако ми свеједно, пријатеља немам, сви или су "другачији" или су у казнама као ја, јер се родитељи боје за њих.

И баш зато што сам тако растао, што сам гледао како се гради свака кућа, црква, стаза, баш зато што сам растао са њим заволео сам Вуковар више од ичега и мислим се да никад не идем из њега.

Тај прелепи Дунав, та три лепа моста, па и тај водоторањ. Ено, гради се, гледам га сваки дан. Прелепо! И таман када сам скупио тих пар пријатеља и почео да живим као један Загрепчанин, е баш онда дође опет то неко време. То време када најбољег пријатеља пратим на железничку станицу са 10 кофера и машем му. Он иде, а ја остајем.

Али ето дошло је опет време зла, опет време када се градом виори мржња и зло, опет време када морам да мислим хоће ли се сусед наљутити како год га поздравим па измишљам неке поздраве (махнем само главом) . Опет зло где ће се на Хрватску химну звиждати, кидати Српске заставе и палити., опет она балавурдија са Српском заставом где пише Вуковар, неда ми се то више.. Али зашто? Зашто увек Вуковар, ја, ми, они? Али нажалост због таквих дошло је време да и ја одем из града, државе... Пакујем се полако и већ је једна нога кренула пут Немачке. Па зашто неби и ја возио ауто, излазио, дружио се и да ми остане новаца за стан и режије?

Овде трунем, сада заједно са мојим градом.. Зашто Загрепчани и сви остали што коментаришу не виде гладне људе у Вуковару, празне куће, улице, празне њиве, празне фабрике? Зашто само виде зло и мржњу.? Зашто нас опет нападају, зашто ме опет свађају са пријатељем који је друге вере и нације?

Мислио сам пустиће нас Вуковарце да живимо, да заједно градимо будућност, да заједно радимо у новим фабрикама, да заједно нам деца се играју у вртићу , иду у исте школе, да пунимо ове празне куће и станове у Вуковару па било које год вере и нације смо. Отровани смо мржњом и једни и други, немамо достојанствен живот. А они ће сутра опет нас свађати око неких 4 -5 плоча, око нечега што не треба ни једним ни другима.

Њима само треба достојанствен живот, баш онај за којег су се борили наши, али тога нажалост нема, то нам не желе дати. Зато и одлазим, као и сви моји пријатељи које сам јако тешко нашао. Тешка срца, заплакаћу ( можда ће ми дуже сузе трајати него Колиндине на водоторњу) али надам се да ћу те опет видети пуног људи, пуног деце, срећног и насмејаног, без те мржње и зла.

Како год било касно је. Све нам је уништио. Мој пријатељи и Хрвати и Срби далеко су отишли, не зато што су јесу то што јесу већ зато што желе да живе миран и достојанствен живот. Па и Хрват и Србин, сви заједни су отишли. Моја комшиница, 50+ година отишла је да заради пензију. То се треба гледати, не табле. Да ли треба да стоји ћирилица или не. А Вуковарцима једним другима, трећима не значи та ћирилица ништа. Значи им само бољи живот. Лаку ноћ Вуковаре мој", пише у статусу.

Шта је главни греџ код Хрвата, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА