Најновије

СТРУЧЊАЦИ НАЈЗАД ОТКРИЛИ: Ево како да провалите некога да лаже! Са овим саветима нико неће моћи да вас превари!

Тумачење говора тела других људи може да вам пружи велику предност у комуникацији са људима. Истраживање које је спроведено на Универзитету у Калифорнији је показало да се само 7 посто комуникације темељи на речима, 38 посто долази од тона гласа, а преосталих 55 посто долази од говора тела. Ових седам сигнала ће вам пуно открити о особи са којом комуницирате.

Искрени осмех (Фото: pixabay. com)

Прекрштене руке и ноге су сигнали да саговорник има отпор према вама

Прекрштене руке и ноге су физичке баријере које сугеришу да друга особа није отворена за оно што говорите. Чак и ако се смешка и упушта у пријатан разговор говор тела те особе значи нешто друго. Са психолошке стране, прекрштене руке или ноге показују да особа ментално, емоционално и физички блокира оно што се налази испред ње. Овај став није намеран, људи га углавном нису свесни и због тога пуно открива о човеку преко пута вас.

Прави осмех ствара боре око очију

Када је реч о смејању, усне могу да лажу, али очи не могу. Прави осмех допире до очију и узрокује појаву ситних бора око очију. Људи се често насмеју да би прикрили оно што заиста мисле и осећају. Ако желите да знате да ли је нечији осмех искрен потражите боре око очију. 

Копирање вашег говора тела је добра ствар

Опонашање говора тела је нешто што радимо несвесно када осећамо повезаност са другом особом. То је знак да разговор иде у добром смеру и да друга страна прима вашу поруку. То знање може бити нарочито корисно када преговарате јер вам показује шта друга особа заиста мисли о послу.

Став је најважнији

Човек за кога имате осећај да зрачи ауторитетом најчешће има усправно држање тела, са длановима окренутим ка доле. Мозак повезује моћ са количином простора коју појединац заузима. Усправан стојећи став са равним леђима је положај моћи и чини да човек заузима већу количину простора. Погрбљеност, са друге стране је резултат искривљеног става, заузима мање простора и тиме шаље поруку да човек нема пуно моћи. Добар став и држање даје утисак моћи и захтева поштовање од других.

Очи које лажу

Већина људи верује да је тешко држати нечији поглед и истовремено лагати. Али, пошто је већина људи тога свесна лажљивци ће баш у тренутку лагања одржавати контакт очима како би уверили другу страну у своју искреност. Проблем је у томе што се већина превише труди да одржи контакт очима па то изгледа извештачено и форсирано до те мере да се човек осећа непријатно. Људи у просеку држе контакт очима између седам и десет секунди дуже када слушају, него кад говоре. Ако разговарате са неким од чијег погледа вам је непријатно, а при том је особа веома смирена и не трепће постоји велика шанса да не говори истину.

Подигнуте обрве су знак непијатности

Постоје три главне емоције које подижу обрве: изненађење, брига и страх. Ако неко ко разговара са вама подигне обрве, а тема није страшна, изненађујућа или узрокује бригу нешто друго се ту догађа.

Претерано климање главом је знак жеље за одобравањем

Када некоме нешто кажете и они претерано климају главом то значи да су забринути о томе шта ви мислите о њима или да сумњате у њихову способност да следе ваше сугестије.

Сазнајте ОВДЕ како су американци слагали о слетању на Месец.

Извор: 24sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА