Најновије

"РАТ СВИХ ПРОТИВ СВИХ": Приштина на ногама, жесток сукоб међу Албанцима после оставке Харадинаја!

У Приштини је након оставке премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја завладао политички сукоб међу представницима Албанаца, тамо се одвија рат "свих против свих" који се боре за позицију лидера у новој влади, оценио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Харадинај је у петак поднео оставку (Фото: Јутјуб)

Ђурић каже да га оставка Харадинаја није изненадила, већ да је то нови "политички моменат" који долази из Приштине и због којег ће притисак на Србе са КиМ бити у порасту.

"Главна реторика лидера Албанаца због одлуке Већа суда у Хагу да га оптужи за ратне злочини била је да су Срби за све криви, и на директан и на индиректан начин, а те њихове изјаве стварају још већи притисак на Србе који живе на КиМ", рекао је Ђурић.

Харадинај се након оставке, оцењује Ђурић, представио као херој који се, каже, супротставља Србији и који је због тога жртва.

"У приштинским медијима и у другим саопштењима нема помињања садржаја о хорору који су преживели Срби и други неалбански народи од стране терористичке такозване Ослободилачке војске Косова", навео је Ђурић.

Указао је да смо још јуче, због тих дешавања, видели реакцију Приштине, а то је хапшење Србина Горана Станишића који живи у Младеновцу већ 20 година и који једном месечно иде у завичај.

"На Јарињу су га албански полицајци покупили, због наводних оптужби да је чинио ратне злочине и да је био резервиста", навео је Ђурић и додао да ће се тенденција хапшења Срба вероватно бити настављена.

Прочитајте ОВДЕ како је Емануел Макрон научио српски језик.

Извор: Пинк/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА