Најновије

РУСКА ДИКА И ПОНОС! Моћни тенк је учествовао у овом невероватном изазову а публика је занемела! (ВИДЕО)

Руски тенк Т-90А који се налази у саставу сиријске армије учествовао је у изазову Bottle Cap Challenge, односно отвори чеп ногом из окрета. Само, овај пут то није одрађено ногом, него са тенковским топом 2А46-М5 калибра 125мм, који је основно наоружање основног борбеног тенка Т-90А познатијег као „Владимир“.

Руски тенк Т-90 (Фото: јутјуб)

Основни борбени тенк Т-90А “Владимир“ је стекао озбиљну репутацију у сиријском сукобу. Где год да је употребљен, он је био својевсртан весник победе. Посебно се истакао у борбама за Алепо и око Палмире. Такође, и у последњој већој операцији сиријске војске приликом ликвидације велике исламистичке енклаве у Источној Гути, овај тенк је узео свог учешћа.

У односу на свог претходника (мисли се на основни борбени тенк Т-72), ОБТ Т-90А има знатно савременији систем за управљање ватром-СУВ, квалитетнију  оклопну заштиту ојачану електро-оптичким комплексом “Штора”, динамичким плочама постављеним преко основног вишеслојног оклопа – “Контакт-5” , као и модернизовани топ у кал.125мм који у комбинацији са СУВ обезбеђује далеко боље разултате када је у питању прецизност ватре. Захваљујући овоме, овај тенк може из покрета, без обзира на доба дана (дан/ноћ), да уништи непријатељске тачкасте циљеве на даљинама и до 5,000 метара, употребом ласерски навођених ракета 9К119М “Инвар-М” које се испаљују из топа.

Најновија дубока модернизација тенка Т-90М „Прорыв-3“, управо представља концентрацију нагомиланих борбених искустава из Сирије. Захваљући томе, ова варијанта тенка се високо котира када је у питању његов укупан квалитет, где се сматра за један од најбољих тенкова данашњице.

Како је Америка изгубила трку хиперсоничним ракетама са Русима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА