Најновије

ТАПУШКОВИЋ ОТКРИО ТАЈНИ ПЛАН ЗАПАДА: Харадинај ће само да се прошета до Хага, али би Тачи могао иза браве!

Одлазак Рамуша Харадинаја у Хаг представља врхунско дипломатско-политички трик да се превазићу тешкоће око такси наводи адвокат Бранислав Тапушковић.

Адвокат Бранислав Тапушковић (Фото: Јутјуб)

Тапушковић је навео да Харадинај није поднео оставку на место косовског премијера због позива у Хаг, како је то он представио, већ под притиском великих сила у вези са укидањем такси.

“Харадинај је изјавио да је оставку поднео зато што је позван да оде пред тај суд. Све оно што смо чули након боравка Весељија тамо ја сам уверен да се све то ради да се доведе до ситуације да буду укинуте таксе које је он увео, али не по својој идеји већ је и то једна врста оних акција које се увек предузимају уз сагласност највећих сила које одлучују о свему што се тиче наше судбине", објаснио је Тапушковић. 

Он је додао да ће се Харадинај само прошетати до Хага, јер је тамо већ два пута одлазио.

“Харадинај није први који одлази у Хаг, било их је тамо већ приличан број. Сви су отишли у својству осумњиченог и сви су се вратили и ми до данашњег дана немамо ни једну једину оптужницу бар да видимо како они мисле и кога да оптужују и за каква дела”, истиче Тапушковић.

Он истиче да Харадинај неће доћи у обзир као оптужени.

“Харадинај ће се прошетати до Хага и вратити се назад као и сви остали. Он више никада неће доћи у обзир као оптужени јер ће увек рећи да је већ одоговарао пред Хашким трибуналом који га је ослободио од оптужби за злочине на Косову и Метохији, те да не може да се против њега поново покреће поступак", објашњава Тапушковић.

Он верује да би пред судом у Хагу могао да се нађе један други лидер косовских Албанаца.

“Ако је неко био кандидат сада за Хаг, онда је то Тачи. Харадинај је био два пута у Хагу и ослобођен је кривице”, навео је он. 

Прочитајте ОВДЕ какав је сукоб избио међу Албанцима после оставке Харадинаја.

 

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА