Најновије

ЦРНОГОРСКИ АНАЛИТИЧАР УДАРИО ПОНОВО НА СПЦ: Ако Амфилохије хоће да сачува светиње, нека скине мантију и оснује партију

Црногорски политички аналитичар Ранко Ђоновић препоручио је митрополиту Амфилохију да оснује партију као једини начин да сачува своје светиње.

Ранко Ђоновић често вређа Србе и СПЦ (Фото: Јутјуб)

“Да Српска православна црква у Црној Гори ужива толико поверење колико је показало последње ЦЕДЕМ-ово истраживање, Амфилохије не би позивао у помоћ Београдску патријаршију и Србију да му помогну да сачува своје светиње, него би скинуо мантију, основао политичку партију, окупио опозицију и све који су против Црне Горе и кренуо у политички марш у потирању свега што је црногорско“, рекао је Ђоновић.

Ђоновић, опет врло неуобичајено, оптужује и режимску агенцију за испитавање јавног мњења ЦЕДЕМ да је директно темпирала истраживање у корист ”српске цркве”. 

“Они који су наручили истраживање врло су вешто, по мом мишљењу, заогрнули његов циљ. Није то само сада случај. Траје то одавно и има своје разлоге. Нека ми неко објасни зашто се упорно годинама уназад до данас форсирају питања подршке СПЦ и њеном митрополиту Амфилохију. Мислите да је то тек тако, случајно. Наравно да није, али сада је очигледно зашто су СПЦ и Амфилохије стално били предмет анкетирања у ЦЕДЕМ-овим истраживањима”, навео је Ђоновић који истиче да редовно прати сва истрживања.

„Пратим редовно истраживања, па и ЦЕДЕМ-ова, и није ми јасно зарад које истине и чијих политичких циљева се испитује рејтинг било које цркве, како се Амфилохије Радовић може у анкетама појавити међу политичарима и то као неко у кога грађани Црне Горе имају велико поверење, осим ако није циљ да се “празном пушком” прети оној цивилизованој европској Црној Гори. О каквом поверењу према СПЦ, односно према Амфилохију ради, из тих анкета се не може сазнати“, додао је он.

Прочитајте ОВДЕ зашто је забрањен концерт Влада Георгиева у Никшићу.

Извор: Дневне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА