Најновије

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ ПАО ХАРАДИНАЈ: Рачунао је на помоћ ове светске силе!

Очекује се да ће оставка премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја одблокирати преговоре Београда и Приштине, као и да ће таксе бити привремено суспендоване, с обзиром на то да су преговори већ дуже време блокирани због увођења такси на којима је инсистирао Харадинај, пише Блиц.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Према сазнањима тог листа, Харадинају је из свих центара моћи сугерисано да таксе суспендује, а проблем је био и то што је он био изричити противник било какве корекције граница и компромиса између Београда и Приштине.

- Харадинај се отео контроли, чак и када је о Американцима реч. Апсолутно није хтео да слуша ничије сугестије. Такав агресиван став и потези који су уследили, Београд и Приштину су водили у стање замрзнутог конфликта, који прате спорадични инциденти на терену -  каже извор "Блица" из дипломатских кругова у Приштини.

Он додаје да је Харадинај одбијао чак и разговоре са председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем и председником парламента Кадријем Весељијем.

У Приштини се спекулише ко је Харадинају дао зелено светло, а са њим и гаранције да таксе и инсистирање на "целовитом, независном Косову" гура месецима, а како се испоставило и до своје оптужнице, која је, судећи по Харадинајевом понашању приликом саопштавања оставке, било непријатно изненађење и шок за њега, пише лист.

Министар Вулин о шиптарској тортури на Косову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА