Најновије

ВУЧИЋ: Бог да поживи моје политичке противнике! Мене и Николића прислушкивали све време док смо били у опозицији! Чека нас тешка јесен због..

Председник Србије Александар Вучић говорио је вечерас у Националном дневнику о актуелним политичким темама.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Наравно да су људи били на Месецу. Око 400 људи је учествовали у томе, замислите тај завет ћутања у којем треба да учествује 400 људи? Ја сам од Давида Вујића добио поклон, он је на најбољи начин представљао Србију. Нама су страшно важни бољи односи са САД и да није једино оно што се догодили 1999. године једино што имамо у односима са Америком. Он је један од људи који је толико угледан у Америци и надам се да ћемо успети те људе да искористимо. Не могу више да слушам те против вакцинације и да Американци нису слетели на Месец, код нас Срба најлакше пролазе завереничке теорије. Ја сам сигуран и уверен да је Србија на веома добром путу и људи за себе и своју будућност не треба да брину, рекао је Вучић а причао је и ово:

- Познајем Бориса Џонсона друго, већ 8 година, упознао сам га на месту градоначелника Лондона. Сретао сам се са њим више пута, али могу да кажем да ћемо имати сигуран контакт и нема сумње да ће Борис у сваком тренутку одговорити на позив из Београда. Ја се надам да ћемо у сваком тренутку моћи да чујемо шта Британија мисли. Сутра постаје премијер, послаћу му сутра поруку да се надам да сад кад је постао главни на острву да ће остати исти и да ће да разговара са нама малима.

О железари

Наше је да бринемо о радницима, али морамо и о пословним људима. За нас је Железара најважнија фабрика. 100 милиона евра смо платили све да уништимо. Имамо 5.200 људи запослених, радимо на инвестицијама и то је битно. Испричаћу једном на основу чега ћемо да добијемо нову јапанску инвестицију. Нашли смо нову методу да крпимо рупе у Београду, па ћемо и ту да будемо бољи него икада. Кад је Данило ишао  у Украјину да гледа Србију, рекао ми је наши путеви су бољи него у Украјини, Румунији и негде другде. Идите у Рим и упоредите путеве у самом центру и око центра па кажите како је у Србији.

О Косову

Србију чека напорна и тешка јесен због Косова. Очекујем око 3,5 одсто економског раста. Кукуруз ће бити бољи ове године него прошле, индустријски део ће нам боље расти следеће године и грађевински због изградње Моравског коридора.

О опозицији

- Моји политички противници су људи који имају 77 одсто негативних поена, Бог да их поживи на политичкој сцени као наше противнике. Мислио сам да кад радите поштено и добро да ће сви људи хтети да то виде, али све је било смишљено и плански, тако да се данас више не секирам. Нећу ни да кукам ни да идем тамо, нека објаве шта хоће. Нећу ни да их тужим, само тужакају неког. Кад њих неко тужи сваки пут имају дијареју, онај Пајтић 8 пута тобож има дијареју. Седи закључан као мали миш кад га позову. 

 - Шта то мене брига за њихов бојкот. Ми ћемо да позовемо међународне представнике да дођу овде, Канцеларију за демократске институције и права и нека дођу 5,6 мецеси пре избора, пошто су лагали како мртви гласају. Да они кажу да ли ми ту нешто петљамо и крадемо, па како кажу светски признате институције нека буде. Па они нека кажу не свиђају нам се правила међународне институције. Сваку вољу народа ми ћемо да прихватимо.

О прислушкивању

- Ми имамо доказе, молим надлежне да изађу са тим подацима да су мене и Томислава Николића док смо били у опозицији прислушкивали све време. Требало је свакоме јасно рећи да их нико не прати и прислушкује, а што бисмо то радили? Знате ли колики су њихови проценти подршке? ДС 3,2, Ђиласова странка 3,1, Двери 2,7. Погледајте само Београд, где год се окренете радови и кранови. У земљи је све боље него што је било, да ли је довољно није. Ти који живе тешко се не буне, него они који су крали.

 - Не знам да ли је новинар Крика пратио жену са бебом, али сигруан сам да онај ко је пратио супругу Предрага Малог није службено лице. Очекујем да ће надлежни државни органи открити о коме је реч. Стављау вам до знања да вас прате да би вас уплашили.

 - Нећу "рекет" да платим никоме. Ево напишите шта год хоћете, то је све што морате да притрпите, да издржите све и да водите рачуна о интересима народа. Немојте да кажем колико политичара знам који достављају информације медијима о својим колегама само да њих не би нападали. 

О цензури

-  Имао је Черчил добру реченицу: постоје они који стално кукају о цензури, а себи дозвољавају да кажу шта хоће. То је проблем појединих политичара у Србији, ми смо ту да тучемо и ударамо а нико неће имати времена да се нама обрати. Боље да сам свој ауторски текст назвао "Лажна елита и народ", никога нисам поменуо али се њих стотине пронашло. Они имају само један проблем, а то је да се њих не плашим, ни спољног ни унутрашњег фактора.

- БИА се бави својим послом. Што се тиче напада на моју породицу на то сам већ навикао, на све приче су људи већ навикли и не морам више ни да понављам колико су ми криминализовали брата. Што се тиче приче о деци то је толико одвратно да не желим да коментаришем. Данас сам видео неке лидере, све су тобож мученици. Дођите тучите мене, немојте децу да дирате. 

О Харадинају

 - Харадинај је отишао у неки други суд, а не у Хашки трибунал. Немам никакву илузију да ће Харадинај брзо бити пуштен кући и то можда за дан, два и да ће се представљати да је штитио интересе Албанаца и Косова. Немам илузија да ће икада истражити та убиства у Старом Грацку. Онај ко не брине о својим жртвама неће моћи ни да брине за туђе. Не очекујем много, ништа, очекујем фарсу и представу да су сви они јунаци из ОВК.

Прочитајте ОВДЕ какав се то обруч стеже око Шешеља.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА