Најновије

РАНИЈЕ ОД ПЛАНИРАНОГ: Кина добија 2. пук С-400!

Русија је покренула 2. испоруку ракетног система С-400 Кини, морским путем, јавио је ТАСС позивајући се на изворе блиске војним круговима. “Транспортни брод са првом групом компонената за кинески С-400 испловио је из луке Уст-Луга на балтичкој обали.

Кина, С-400 (Фото: Јутјуб)

Као и у случају Турске испорука система је почела неколико месеци раније него што је то предвиђено уговором, рекао је извор из министарства одбране упућен у одредбе уговора.

Ради се о испоруци пука С-400 у Кину а биће потребна најмање 3 пловила која ће бити упућена ка Кини у кратком временском периоду.

Руска федерална служба за војно-техничку сарадњу одбила је да коментарише наводе ТАСС-а.

Кина је први страни купац руског система ПВО С-400. До куповине је дошло 2014. године када је потписан уговор о куповини 2 пука С-400.

Први пук је испоручен почетком 2018. године а кинеска војска је успешно извршила тестирање овог система на свом полигону успешно оборивши аеродинамичке и балистичке мете.

Према руској формацији пук би требао бити направљен од 6 до 8 дивизиона, а два пука би требала да сачињавају једну бригаду овог система. Када је реч о дивизионима, један дивизион руског типа се састоји  од ракетне и радарске батерије која би требала да има минимално 4 до 6 лансера а према неким изворима могуће је коришћење и до 12 лансера у једној ракетној батерији и радарске батерије опремљене са више различитих радара.

Прочитајте ОВДЕ шта ће добити Србија захваљујући Путину.

Извор: ТАСС/Слободан В./logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА