Најновије

Египатска магија се шири престоницом: Савремени уметници одушевили Београђане!

Савремена египатска уметност одушевила је све љубитеље уметности, као и поштоваоце египатске културе. Амбасада Египта уприличила је јуче посебан догађај, угостивши познате уметнике, а његова екселенција Амр Ажувејли истакао је да је одувек сматрао да је уметност магија.

Фото-Промо

Амбасада Египта и његова екселенција Амр Ажовајли, уприличили су прави доживљај поштоваоцима савремене уметности. Талентовани египатски уметнци, Ханафи Махмуд и Асма Елдесоки приказали су свој уметнички рад и потрудили се да своје стваралаштво представе домаћој публици.

Данас је тешко дати одговор на питање шта је уметност, али када погледате дела ова два уметника, засигурно ће вам бити јасно.

Актуелност, иновативност и визуелна писменост одишу овим уметничким делима, а осећајност и посебност коју поседују Ханафи Махмуд и Асма Елдесоки огледа се и у њиховим сликама.

Виђење уметности неким другим очима, померање граница и храброст су спојени у савременој уметности Египта.

Познати уметници су обишли више градова и представили свој рад, освојивши публику.

Посетиоци су били веома заинтересовани за живот и рад, двоје аутора, док су они са задовољством одговарали на многобројна питања.

Они су такође истакли да су одушевљени пејзажима које су видели у Србији, као и да им се веома допада овде.

Амбасада Египта била је домаћин, а његова екселенција Амр Ажувајли нагласио је да је поштовалац уметности и да је одувек сматрао да је уметност магија.

Љубазни домаћини и њихови гости, потрудили су се да све протекне у одличној атмосфери, а догађају су присуствовали и други амбасадори, између осталих и амбасадор Саудијске Арабије у Београду.

Чинњеница је, да много тога лепог још имамо да видимо из Египта, а уметност је нешто што буди сва чула, како ума тако и духа.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА