Најновије

МАКЕДОНЦИ ЛИЖУ ШИПТАРСКУ ЧИЗМУ ПОНОВО: Штите ОВК терористу!

Премијер Северне Македоније, Зоран Заев, изавио је данас да ће према бившем припадника тзв. ОВК, Томору Морини, с Косова, којег је почетком седмице ухапсила македонска полиција, бити поштован закон. ЗА ЗАЕВА ЈЕ СУДБИНА ТЕРОРИСТЕ ОВК ЈАСНА: Морина је за Интерпол држављанин Србије, а за Северну Македонију Косова

Премијер Северне Македоније Зоран Заев (Фото: јутјуб)

Заев је на конференцији за новинаре у Скопљу рекао да је, према његовим речима право у том случају јасно и да је Морина "држављанин Косова", али да га Интерпол сматра држављанином Србије, по чијој потерници је овај бивши припадник тзв. ОВК И ухапшен.

Заев истиче да ће у овом случају бити поштована владавина права и међународних прописа и закона у складу са европским нормама.

Према његовим речима, случајем Морине се не бави македонска влада, већ надлежни тужилац, надлежни судија и Оливер Спасовски, министар унутрашњих послова, Агим Нухиу, заменик министра унутрашњих послова, и нико други.

Указао је да је Северна Македонија, као и Србија, члан Интерпола. Он је том приликом поменуо чињеницу да је Скопље гласало за чланство Косова у овој међународној организацији.

- Правосудни органи Северној Македонији, као у Аустрији, Грчкој Великој Британији, доносе одлуку о изручењу. Право јасно каже да је он држављанин (тзв.) Косова, а не Србије и да би требало да буде пуштен из притвора и да не би требало да буде екстрадиције, рекао је Заев.

Заев је, међутим, указао да Интерпол каже да је Морина држављанин Србије.

- То није истина, наша земља потврђује да је држављанин Косова и да има пасош из Велике Британије и Косова, али најмање што очекујем је поштовање закона, рекао је Заев.

Ко ће бити нови премијер лажне државе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА