Најновије

ВУКСАНОВИЋ ОДГОВОРИО ВУЈАНОВИЋУ: Неће се Срби продавати за фотеље и привилегије!

Председник Српског националног савета Црне Горе др Момчило Вуксановић саопштио је да изјава бившег председника Филипа Вујановића “да Срби нису ничим угрожени у Црној Гори и да је то чиста социјална демагогија“, на најбољи начин одсликава положај српског народа и однос актуелне власти према њему.

Момчило Вуксановић (Фото: Јутјуб)

Бившем председнику, каже Вуксановић, треба веровати онолико колико је сопственим понашањем заслужио код грађана Црне Горе.

Он је додао да Вујановић ни када је био званично председник Црне Горе, по, како подсећа, самом признању бившег председника, много тога није знао, па, оцењује преседник Српском савета, “са сигурношћу се може устврдити да му је и проблематика положаја српског народа у Црној Гори непозната“.

“Бивши, о много чему необавештени, председник Црне Горе замишља да би Срби били задовољни са неколико министарских и функционерских места, па се онда позива на Народну странку, на челу са Новаком Килибардом, као наводно српску, који су у сваком тренутку били спремни да се одрекну сопственог идентитета због партијских и личних привилегија”, поручује он.

Срби у Црној Гори, истиче он, препознају намере актуелне коалиционе власти и њихов непријатељски однос према највећој националној заједници, који је изражен у сваком делу друштвеног и политичког живота.

Непотребно је, како каже, набрајати позиције у којима су Срби обесправљени, јер, како истиче даље, дефинитивно не постоји подручје у којем су Срби постигли равноправан положај макар и са бројчано најмањом националном заједницом у Црној Гори.

“Надамо се да су политички представници Срба схватили да коалиционом, грађанистичком, концепцијом Срби не могу остварити ништа осим асимилације која српски народ неповратно одваја од сопствене традиције и културе, и да једино окренути себи могу постићи стабилност и равноправност са другим народима”, закључио је Вуксановић.

Прочитајте ОВДЕ како је српски писац провалио Милогорце.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА