Најновије

МЕДОЈЕВИЋ ОПЛЕО ПО ДИРЕКТОРУ ПОЛИЦИЈЕ: Док Вељовић припрема научни рад о Немањићима, стеже се обруч око црногорске мафије!

Лидер ПзП-а и члан председништва ДФ-а Небојша Медојевић оштро је критиковао директора црногорске полиције Веселина Вељовића.

Лидер ПзП-а и члан председништва ДФ-а Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)

“Док је Вељовић ДР Веселин припремао научни рад: “Утицај Светог Саве и Немањића на јачање нарко банди у Црној Гори и њихове везе са режимом” полиције више земаља су водиле истрагу и акцију против транснационалне нарко банде.

Да не би узнемирали Вељовића док се бави историјским темема, колеге из ових земаља су водиле глобалну акцију против Балканског нарко картела. Једино полиција Црне Горе није била укључена. И то не први пут. Свака озбиљна међународна акције се води без црногорских служби безбедности јер постоји реална опасност да подаци процуре према мафији”, навео је Медојевић и наставио:

“Једино када ДЕА и њени партнери имају информацију да се дрога налази у Црној Гори, онда ангажују ЦГ полицију да обави хапшење. И за то користе структуре које су прикривене код страних партнера. Нове кадровске промене у полицији ће додатно изолирати црногорску полицију из међународних акција јер сада картели имају потпуну контролу над врхом полиције и имају приступ свим истрагама и осетљивим информацијама”.

Медојевић је поновио да постоји веза између мафије и црногорског режима.

“Због директних веза црногорског режима и врхова безбедоносних служби са “државним” транснационалним наркокартелом, изолација ЦГ служби од међународних акција се показала веома ефикасно и у последњих 6 месеци запљењене су енормне количине кокаина широм света. Заједничко за све акције је хапшење црногорских држављана који су имали кључне улоге у тим операцијама”, навео је он.

Медојевић каже да очекује да се поједини криминалци буду заштићени сведоци.

“Црногорски режим и картели губе дуго стицани “међународни углед” сигурних снадбевача кокаином и постају сувише ризични за посао. Финансијски губици су огромни, (мере се милијардама), а ризик од падања робе све већи и мафија ће тражити нове снадбеваче. Ризик и за врх црногорског картела и режима је све већи јер оволики број ухапшених црногорских држављана којима прете вишедеценијске казне затвора представља велики број потенцијалних сведока сарадника. Многи ће пристати да сведоче у замену за блажу казну и повољнији третман. Да ли ће ДЕА и међународни тужиоци отворити и истраге против политичара и шефова безбедоносних служби у Црној Гори и другим балканским државама који су повезани са наркокартелима, остаје да се види. У акцији су уз Хрватску, која је координисала акцијом, учествовале полиције Србије, Чешке, Словеније, Француске, Италије и Хонг Конга”, додао је Медојевић.

Прочитајте ОВДЕкако је Момчило Вуксановић одговорио некадашњем председнику ЦГ Филипу Вујановићу.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА