Најновије

СИТУАЦИЈА ДОВЕДЕНА ДО ТАЧКЕ УСИЈАЊА: Терористички напади у Авганистану све интензивнији!

Земље Брикса - Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужноафричка Република - изразиле су забринутост због погоршања ситуације у Авганистану и честих терористичких напада у тој земљи, наводи се у саопштењу министара спољних послова чланица ове организације.

Америчка војска у Авганистану (Фото: Јутјуб)

У саопштењу, које је објављено на интернет страници руског Министарства спољних послова, наводи се да су министри потврдили подршку међународним и националним напорима са циљем постизања мира у процесу помирења који ће водити Авганистанци. Министри су истакли подршку и изградњи мирне, безбедне, стабилне, напредне и инклузивне земље, која постоји у хармонији са својим суседима, јавио је ТАСС.

"Они су изразили забринутост због погоршања ситуације у Авганистану, посебно порастом броја и интензитета напада повезаних са тероризмом, чија су мета припадници авганистанских безбедносних снага, власти и цивили", истиче се у документу.

У документу се додаје да се министри радују председничким изборима који би у Авганистану требало да се одрже у септембру.

Амбасадор предложио да украјинске власти треба да следе такозвани "хрватски сценарио"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА