Најновије

КОНТРАОФАНЗИВА ПРОТИВ ЏОНСОНА: Oбе партије спремају удар на новог британског премијера! Брегзит ми могао да му дође главе!

Бивши министар финансија Велике Британије и члан Конзервативне партије Филип Хамонд разговарао је са Киром Стармером из Лабуристичке партије да би договорили заједничке потезе две партије са циљем спрeчавања новог премијера Бориса Џонсона да земљу изведе из ЕУ (Брегзит) без договора.кон

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

До разговора је дошло у среду нешто пре него што је Џонсон и званично постао премијер. Хамонд је поднео оставку на место министра када је Џонсон постао премијер.

Гардијан пише да је састанак Хамонда и Стармера доказ да посланици из обе британске политичке партије зазиру од Џонсоновог плана да Велику Британију изведе из ЕУ без договора 31. октобра.

“Разумљиво је да некадашњи политички противници Хамонд и Стармер раде заједно током лета заједно са осталим парламентарцима који се противе напуштању ЕУ без договора, укључујући бивше министре из редова конзервативаца Оливера Летвина и Доминика Грива да би пронашли решење како да на најбољи начин искористе гласове у парламенту да "торпедују излазак из ЕУ без договора", наводи британски лист.

Стармер је у суботу увече потврдио да је долазак Џонсона на место премијера подстакао међупартијске разговоре на највишем нивоу укључујући конзервативце које је Џонсон отпустио или оне који су дали оставке јер се не слажу са напуштањем ЕУ без договора.

Гардијан ово назива контраофанзивом обе партије против Џонсоновог "тврдог Брегзит кабинета и владе".

"Политички правац под Борисом Џонсоном је јасан и зато је још важније више него икад да изградимо снажан савез између партија да спречимо Брегзит без договора. Тај посао ће се интензивирати током лета прије него што парламент настави да ради у септембру", казао је Стармер.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Иран поново покренуо нуклеарни реактор у Араку.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА