Најновије

ЦРНОГОРЦИ СЛАВЕ "ОЛУЈУ" СА ХРВАТИМА: Подгорица опет шаље изасланика у Книн

Као и прошле године, званична Подгорица ће и овог августа имати представника на обележавању злочиначке акције "Олуја" у Книну. Потврда је стигла из Министарства спољних послова, као одговор посланику Демократског фронта Јовану Вучуровићу.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

- У складу са уобичајемом дипломатском праксом, а поготово између савезника унутар НАТО, дипломата из Амбасаде биће и ове године присутан на догађају - поручили су из МВП.

Прошле године на прослави "Олује" био је војни изасланик Црне Горе, пуковник Иван Машуловић, што је изазвало огорчење српских странака, институција и борачке организације.

- Присуствовати скупу на коме се славе етничка чишћења, усташки злочини у "Олуји", "Бљеску", Медачком џепу и другим је понижавајуће за Црну Гору. Тамо пева један Томпсон и њему слични, славећи идеологију из Другог светског рата која је побила милион Срба, Рома и Јевреја. Славе се и они који су побили наше људе из никшићко-шавничке групе у сплитској "Лори" на најмонструознији начин - указао је Вучуровић.

Огорчење не крије ни професор Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе

- Славе се усташки злочини над војницима ЈНА и над Србима у Републици Српској Крајини. Неопростиво је да је Хрватска као таква ушла у ЕУ и да западним демократама не смета слављење усташке идеологије иза које стоји државни врх Хрватске, а ево видимо и неприкривено, већ отворено, и Црне Горе.

Прочитајте ОВДЕ како је реаговао НАТО на руску донацију.

Извор: novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА