Најновије

ЏИХАДИСТИ СПРЕМАЈУ МАСАКР НА КОСОВУ! Србија спремна да спречи сваку акцију!

Америчка амбасада у Приштини упозорила је грађане на терористичке нападе. Из Канцеларије за КиМ су поручили да су упознати са стањем на терену, али да је важно када оваква порука стигне и од САД.

Илустрација (Фото: Правда)

У упозорењу Амбасаде САД на тзв. Косову наводи се да током летње сезоне мере безбедности остају на високом нивоу због сталних претњи терористичких организација и појединаца инспирисаних екстремистичком идеологијом.

- Екстремисти настављају да се фокусирају на туристичка места, велика јавна окупљања, шопинг молове, превозна средства, клубове и друге објекте које посећују људи са Запада - каже се у упозорењу Амбасаде САД.

Министар одбране Србије каже да је тзв. Косово у односу на број становника, територија која има највећи број бораца Исламске државе на свету.

- Процентуално, има их међу злогласним убицама више него Ирачана или Сиријаца. Они се након слома калифата враћају са ратишта и несумњиво су велика претња свим хришћанима, а свакако и за мир и стабилност читавог региона - каже Вулин и додаје:

- Ако САД желе да заштите и своје држављане и становнике Балкана, нека учине све да се не ствара и не наоружава шиптарска паравојска, војска тзв. Косова. Повратници са ратишта биће мања претња од наоружаних шиптарских терориста из редова бившег и садашњег ОВК.

Да је терористичка претња на Косову стална, те да је тамо легло терористичких организација и екстремиста, наводе и у канцеларији за КиМ.

- Важно је што на то упозоравају и САД, који у извештајима Стејт дипартмента редовно анализирају и упозоравају на активности оваквих организација. Качаник је познат као џихадистичка престоница Европе и регрутни центар за морце тзв. Исламске државе. Често и у медијима стижу потврде да са Косова има доста младих у редовима ИД, који у плаћеничке редове неретко воде и чланове своје породице. Многи од њих се касније враћају на тзв. Косово и морају бити предмет праћења - наводи се у Канцеларији.

- Наш народ на КиМ, који је несумњиво примарна мета исламских екстремиста на овим просторима, не треба да брине јер је држава Србија сада способна, јака и одлучна да сваку евентуалну акцију спречи - наводе из канцеларије.

Ово руско нуклеарно чудовиште лети невероватних 18.000 км! На кога крене може само да се помоли. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА