Најновије

Ево како је реаговао НАТО на руску донацију оклопних возила Србији

НАТО у потпуности поштује суверено право свих држава, укључујући Србију, да бирају своје политичке и безбедносне аранжмане, наводи се у одговору Северноатлантске алијансе на питање Радија Слободна Европа (РСЕ) о руској донацији војне опреме Србији, а имајући у виду западне санкције Москви због припајања Крима.

Донација руских оклопних возила Србији (Фото: Јутјуб)

На питање о одлуци Румуније да блокира транспорт поменутог војног континента преко њене територије, НАТО у саопштењу наводи да би о том конкретном догађају питање требало упутити властима у Букурешту.

НАТО у саопштењу истиче партнерски однос који има са Србијом.

- Србија је била домаћин највеће цивилне вежбе у случају ванредних ситуација, чиме је помогла НАТО савезницима, али и самој себи и другим партнерима да буде боље припремљена у суочавању са природним катастрофама, као што су поплаве и шумски пожар - наводи НАТО и истиче заједнички напор на реформи снага безбедности и институција у Србији.

Када је реч о другим видовима сарадње, НАТО посебан значај придаје обуци припадника Војске Србије, чиме им се помаже да дају свој допринос у међународним мировним мисијама.

- Инвестирали смо милионе евра како бисмо помогли Србији да уништи више од 200 тона муниције. Србија је такође заједно са НАТО радила на обуци ирачког војно-медицинског особља, чиме је допринела стабилности на Блиском истоку - стоји у саопштењу.

У Нишу је данас приказано 10 оклопних возила које је Русија донирала у оквиру војно-техничке сарадње.

Прочитајте ОВДЕ шта је НАТО слагао а показала анализа.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА