Најновије

ЛИДЕР ДСС ОТКРИО: Могућа је коалиција са странком Александра Шапића

Он је поновио резерву према идеји бојкота наредних редовних парламентарних и локалних избора који ће бити оџани на пролеће 2020. године

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је могућа коалиција ДСС и странке СПАС Александра Шапића.

Јовановић је у интервјуу за Новости истакао да на политичкој сцени Србије само "пљуште увреде" и да је потребно изаћи из приче у којој се не говори о програмима и визији Србије.

- Та ужасна клима, уз још неке ствари попут изборног система, мора да се мења и то независно од евентуалне коалиције странака које предводимо Александар Шапић и ја, и која се, како Ви кажете, чини могућом - рекао је председник ДСС-а.

Он је поновио резерву према идеји бојкота наредних редовних парламентарних и локалних избора који ће бити оџани на пролеће 2020. године.

На питање шта би, да је он преговарач са Приштином, данас предложио, Јовановић је казао да би им за почетак две ствари биле јасно стављене до знања - да су оквири Устава РС и Резолуције 1244 СБУН за нас Свето писмо и да из њих нећемо излазити.

- Друго, да ћемо гарантовати безбедност српског народа на сваки могући начин и у свакој могућој ситуацији. Одатле може да се преговара о свему. Али не треба да се плашимо ни статус квоа, нити протока времена. Борба за КиМ ће несумњиво бити дуготрајна - закључио је председник ДСС-а.

Харадинај предао Уставном суду Косова захтев за интерпретацију оставке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА