Најновије

ВАРНИЦЕ У ВЛАДИ ЗБОГ ПУТА КА ЕУ: Наставља се прозивка међу министрима!

Сваки министар у влади дужан је да спроводи заједнички договорену политику, а они који то нису у стању, слободни су да је напусте, поручила је за викенд премијерка Ана Брнабић, након што је Ненад Поповић, лидер Српске народне партије, изјавио да је "Бриселски споразум мртав, као и пут Србије ка ЕУ".

Седница владе Србије (Фото: Јутјуб)

Брнабићева је истакла и да је Европска унија стратешки приоритет и циљ Србије и да министар Поповић такве изјаве може да даје као председник своје странке, а никако у име Владе.

Експресно је у недељу, у виду саопштења, стигао одговор из СНП, у којем се јавности, али и премијерки, поручује:

- Нека смене министра Ненада Поповића зато што није био спреман да прекрши заклетву коју је дао на Уставу, да је читаво Косово Србија.

СНП у саопштењу наводи и да су увек били коректан и лојалан коалициони партнер и да су све радили јавно, а не иза леђа. Кажу и да ће увек рећи оно за шта верују да је најбоље за државу и народ, па каква год била политичка цена:

- Ако због тога што бранимо Косово и Устав и што кажемо да нећемо дати ни метар наше свете земље и што никада нећемо прихватити да због европских интеграција будемо геноцидни народ, и што желимо да ојачамо наше односе са пријатељским земљама Русијом и Кином, неко жели да наша партија више не буде део Владе, ми смо на то спремни.

Одговор Чеди и Чанку

Због Поповићевог иступа, у недељу су се огласили ЛДП и ЛСВ, са захтевом за његову смену због изношења ставова супротних званичној политици Владе. Замерили су му позивање на прекид преговора са ЕУ и назвали га руским лобистом и заступником интереса оних који желе да зауставе европски пут Србије. СНП је одговорио да кад Поповића нападају такви појединци, попут Ненада Чанка и Чедомира Јовановића, који свој народ сматрају геноцидним, то је сигуран знак да је све што је рекао тачно и да води исправну патриотску политику.

Свој коментар на најновије варнице између премијерке и министра Поповића дао је и члан Председништва СНС Миленко Јованов. Он је прокоментарисао да се након напада на породицу председника Вучића и њега лично, преко измишљања афера његовим сарадницима, кренуло и са изазивањем потреса у Влади Србије. Јованов истиче да се, изгледа, све одиграва баш по сценарију који је недавно најављен - да ће у озбиљној акцији рушења председника Србије учествовати и људи из власти, опозиције, медији, а да ће на удару бити и његова породица.

- Поповић је изабрао специфичан тренутак да се огласи, а не верујем у случајности у политици, да се неко ујутру пробуди и каже нешто што ће изазвати сукоб у Влади. Свако треба да се определи да ли подржава политику Александра Вучића или не. Лицемерно је да седе у Влади, а изигравају опозицију. Поповић је и у Скупштину и у Владу изабран на листи СНС, па ми није јасно како му је наша политика тада била добра, а сад се у јеку најбестиднијих напада на Вучића, сетио да има неку своју политику.

Иначе, ово није први сукоб Ане Брнабић и Ненада Поповића. Прошле године у мају укрстили су копља због дечје сликовнице у којој су приказани парови хомосексуалне оријентације. После тога Поповић је имао неколико изјава сличних овој најновијој, да треба напустити евроинтеграције.

10 оклопних возила спремно за извиђање у свим условима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА