Најновије

ВЕЛИКИ ОБРТ! РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ ИСТИНОМ О РАТУ У СИРИЈИ: Американци шаљу милитанте да врше диверзије!

“Задаци милитаната које су обучили Американци су: уништавање нафтне и гасне инфраструктуре и терористички напади на сиријске Владине снаге“, изјавио је на брифингу у Министарству одбране начелник Главне оперативне управе Генералштаба Војске Русије генерал-пуковник Сергеј Рудској.

Рат у Сирији се наставља несмањеном жестином (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, део терориста који су прошли обуку у зони Ел Танф, коју контролишу Сједињене Америчке Државе, пребацује се хеликоптерима америчког ратног ваздухопловства у област Еуфрата, а најбоље обучени диверзанти се шаљу на територије под контролом Владе да би дестабилизовали ситуацију.

“Њихови задаци су да извршавају диверзије, да уништавају нафтну и гасну инфраструктуру и да врше терористичке акције против Владиних снага. Такве групе су пронађене у насељима Ел Сувеида, Палмире и Абу Кемала”, објаснио је Рудској.

Осим обуке милитаната, америчке структуре у Сирији баве се и пљачкањем нафтних постројења и налазишта нафте. У последње време се у овим објектима примећује активно повећавање броја припадника америчких приватних војних компанија.

“Данас у Сирији број ових плаћеника прелази 3.500 људи“, додао је Рудској.

Генерал је истакао да је организована производња и продаја сиријске нафте са поља Конако, Ел Омар и Танак, која се налазе на источној обали Еуфрата.

“Постоји криминална шема за прекограничне испоруке сиријске нафте. Једноставно се дешава пљачка националног богатства Сирије“, нагласио је Рудској.

Он је констатовао да Сједињене Америчке Државе не престају са испорукама оружја и војне технике у област око реке Еуфрат. 

“У замену за помоћ у кријумчарењу нафте, Сједињене Америчке Државе ’пумпају оружје‘ и курдским и арапским формацијама, које га затим користе једни против других. Све ово само погоршава ситуацију у ратом разореном региону“, закључио је Рудској.

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници од 2014. године воде операције против терористичке групе ДАЕШ у Сирији и Ираку, при чему у Сирији оперишу без пристанка званичних власти земље.

У децембру 2018. године Вашингтон је објавио да је уништио „калифат“ ДАЕС-а и да ће почети са повлачењем снага из Сирије. Без обзира на то, у земљи се и даље налазе амерички војници који изводе локалне операције.

Прочитајте ОВДЕ зашто је сиријска војска у приправности.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА