Најновије

ВУЛИН ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ТАЧИЈУ: Он је будала која говори будалаштине када Вучић није ту!

Резолуција о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе ушла у косовски парламент, али без икакве шансе да се спроведе у дело.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Косовски председник Хашим Тачи решио је да у својој политичкој игри за власт злоупотреби и Албанце који живе у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. За Тачија и његову нову подмуклу намеру да косовском парламенту подвали резолуцију о припајању ове три општине Косову, министар одбране Александар Вулин каже да "од будале само будалаштине можете да чујете и очекујете".

Злочинац понавља злочин

- Тачи се надмеће с Харадинајем ко ће више мрзети и ко ће више зла нанети Србији. Пред Вучићем се пази да не каже нешто тако глупо и увредљиво, а када Вучић није у близини, охрабри се и говори будалаштине. Неосуђени терориста увек жели да понови злочин за који није кажњен - поручује Вулин за Курир.

Оштар одговор Тачију стигао је и од директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, који упозорава да је "распиривање лажних снова о некаквом присаједињењу општина Врањске котлине самопроглашеној држави Косово исто што и позив на ескалацију мржње и неповерења међу становницима Прешева, Бујановца и Медвеђе". Како је нагласио, у Прешеву, где већински живе Албанци, Бујановцу, у којем више од половине становништва чине неалбански народи, и Медвеђи, где Албанци живе у симболичном броју, Тачијеви сународници живе у миру и нормалним односима са својим комшијама Србима, као грађани Србије.

Пусти снови

- Тачијеве идеје о ширењу такозване велике Албаније на исток део су мрачних и заувек поражених шовинистичких пројеката и нико, а понајмање Албанци на југу централне Србије, не може имати користи од реанимације идеологија мржње. Као држављанин Србије, Тачи би требало да зна да је већинска воља народа Србије свих националности, изражена вековима уназад, да је покрајина у којој је и он рођен саставни део Србије и да су сепаратизам и идеја о великој Албанији ствар прошлости - поручио је Ђурић.

Иако је у понедељак остао без кворума за расправу о својој резолуцији, Тачи је јуче упорно покушавао да убеди посланике да је припајање југа централне Србије заправо жеља и захтев Албанаца који тамо живе.

Недавно је председник Србије Александар Вучић запушио уста Тачију, рекавши да нити он то може да оствари, нити је истина да Албанци у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи сањају о уједињењу са самопроглашеном државом Косово.

Академик Бећковић расточио режим у Подгорици! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА