Најновије

ЦРКВА ПРЕЧА ОД АУТОПЕРИОНИЦЕ: Ево како је свештеник СПЦ беседом отерао раднике са градилишта! (ВИДЕО)

На Конику су данас захваљујући апелу свештеника Мирчете Шљиванчанина обустављени радови на изградњи перионице која је требала бити постављена на месту на коме је планирана изградња цркве Светог Василија Острошког.

Свештеник Мирчета Шљиванчанин (Фото: Јутјуб)

Наиме, радници фирме „Тецон Монтенегро“, која је ангажована у овом послу на изградњи перионице напустили су градилиште, носећи са собом материјал и алат.

Свештеник Мирчета Шљиванчанин је рекао да га радује што је победио разум и што су радници схватили тежину његових речи, да цркве и светиње не треба дирати.

Шљиванчанин је нешто пре одласка радника, апеловао да се не требе играти са именом Св. Василија Острошког, те да је насељу и мештанима Коника непходна изградња светиње.

“Знајући да овом насељу треба просветљење, знајући да су овде многи материјално и духовно угрожени желимо већ двадесет година да се овде подигне божји храм Светог Василија Острошког. Од иницијативе верног народа, бројно окупљеног народа, законске процедуре, доношења детаљно урбанистичког плана, још пре десетак година званично је та идеја кренула. А онда је непрестано тињала, људи су потписивали петицију и непрестано ишчекивали да се овде подигне његов храм", рекао је у свом обраћању Шљиванчанин.

Додаје, да је ипак неко одлучио да се наружи тој идеји, и да почне радове на освештаном месту на коме је планирана изградња цркве.

"Да хоће да уместо светиње, уместо благослова мира и љубави да претвори у перионицу аута. Та идеја да поставе перионицу била је и пре две године, међутим, уз правну процедуру та идеја је одбијена. Али, изгледа да је ових дана, тајно, опет заживела и неко је почео да ради. То није добро, то није за благослов овог народа. Не треба се играти са именом светог оца Василија Острошког, са светињом. Нека се запитају сви који су ударали на светињу како су прошли. И они који овде хоће да раде нешто, они раде против православног народа“, нагласио је Шљиванчанин.

Према његовим речима, овим чиним и овим актом, направљен је још један удар на православље.

"Ко на то има право и ко је тај ко удара на светињу? Коме смета црква Светог Василија Острошког? Зашто фирма која је ово узела да ради, ради против православног живља? Зашто одавде хоће да изгони православне људе. Именом светог Василија Чудотворца још једном им поручујемо немојте то да радите. Немојте да радите против свога народа“, рекао је свештеник.

Он је прозвао поменуту фирму, чији су се радници након беседе повукли.

„Фирма „Тецон Монтенегро“ која жели овде да ради, не ради за добро овог народа. Изгони православне хришћане из овог места, заједно са оним крстоломцима из локалне управе који су овде извређали крст и икону Св. Василија Острошког пре две године. Одавде су однесени икона и крст, искористивши сиротињу и њихову муку, па су одавде однели светиње, а сада хоће профит одавде да убирају", рекао је он.

Сввештеник Шљиванчанин наглашава да мештане Коника неће излечити перионице, од којих ће само појединци да стављају профит у џеп, као и да на Конику свака кућа има двориште и шлауф да пере кола.

“Овде људима треба духовна помоћ. Немојте људи, аман, још једном вас молим, немојте на светињу. Нико ко је на светињу ударао није добро прошао“, закључио је Шљиванчанин.

На поменутој локацији православни верници годинама траже да се изгради црква Светог Василија Острошког, а то је затражено и петицијом, коју је потписало неколико хиљада мештана Коника свих вера.



Прочитајте ОВДЕ зашто су подгоричке власти дале дозволу да се у Конику изгради аутоперионица.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА