Најновије

На интернету се појавила фотографија Су-30МКИ са руско-индијском ракетом BrahMos-a

Универзална крстарећа ракета BrahMos пројектована је на основу руске противбродске крстареће ракете „Јахонт”. Ракета је добила име по две реке, једне индијске и једне руске: Брахмапутра и Москва. BrahMos развија брзину од 2,8 до 3 маха, што је 3,5 пута више од брзине америчке крстареће ракете „Харпун”

Су-35 (Фото: mil.ru)

На интернет ресусрсима се појавила нова фотографија авиона Су-30МКИ како на подтрупном носачу носи суперсоничну ракету BrahMos-A.

Ова ракета може да достигне висину до 15 километара, док јој је најнижа висина лета 10 метара. На циљ се наводи комбинацијом инерцијалног и активног радарског самонавођења у завршници своје путање, где прави максимално одступање од мете у вредности једног метра.Ракета носи пробојно-рушећу бојеву главу тешку од 200 до 450 килограма (према неким подацима може да носи и атомску), а њен максимални домет у зависности од типа ракете је у распону од 300- 600 км.

 

Ваздухопловна ракета „Брамос-А“ (Brahmos-A), коју развија руско-индијска компанија BrahMos Aerospace, тестирана је крајем маја у свом пуном домету, са носача платформе Су-30МКИ. Она је то приликом по први пут уништила циљ који се налазио на копну. Ово је пренео директор сектора за маркетинг и односе са јавности Правик Патак.

 „Ракета „Брамос-А“ је лансирана са платформе вишенамеског ловачког авиона Су-30МКИ који се налази у саставу РВ Индије. Циљ се налазио на острву Кар-Никобар, који се налази у југоисточном делу Индије. Ракета је успешно погодила свој циља са апсолутном прецизности“- рекао је Правик Патак, и додао да је Су-30МКИ ову ракету носио на подтрупном носачу, одакле је и лансирана.

Руско-индијска компанија BrahMos Aerospace је крајем 2017.године потписала уговор са Министарством одбране Индије око испоруке крстарећих ракета ваздухопловног базирања за око 50 вишенаменских ловачких авиона Су-30МКИ. Серијска производња ових ракета је започела у марту ове године.

Ево зашто су купци овог система спремни да се супроставе чак и Америци! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА